Közeleg a karácsony és lassan elkezdődnek a nagyobb sütögetések. Idejében el kell kezdeni a tesztelést, hogy tudjuk, mi válik be a számunkra és a család számára, illetve mi az, ami majd felkerül az ünnepi asztalra és még a vonalainkra is vigyázz. Próbáljátok ki idei első egyszerű, ünnepi piskótámat, melyet akár többféleképpen variálhatsz is.
Hozzávalók:
- 2 ek. eritritol
- 5 ek. zabpehelyliszt
- 3 db tojás
- 1 db narancs – 6 ek. facsart narancslé
- 2 ek. zsírszegény natúr joghurt
- 2 ek. Peak Slim Secret fehérjepor – choco-rum (lehet bármilyen más csokoládé ízű fehérjeporral helyettesíteni)
- 1 ek. kakaópor
- 1 kk. őrölt fahéj (természetesen lehet több is, ízlés szerint)
- 1 kk. sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd hozzákeverjük a fehérjeport, kakaóport, fahéjat, zabpehelylisztet, a joghurtot és végül a narancslevét. Az elkészült masszához óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Miután elkészült, előmelegített sütőben 175 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porállagú eritritollal, illetve a karácsonyi hangulat kedvéért akár formákat is vághatsz belőle.
Tipp:
1. Csillagú alakú formákat vágsz a süteményből és eritritollal megszórva tálalod vagy olvasztott Dietellába mártogatod a tetejét.
2. A formák után megmaradt piskóta és Dietella maradékát egy kis pohárba/tálba öntöd, melyre készítesz vaníliás Peak fehérjepudingot és azzal meglocsolod.
3. Kör alakú formákat vágsz a süteményből, kettévágod őket és megkened a belsejüket cukormentes narancslekvárral, a tetejüket belemártod olvasztott Dietellába és egymás tetejére polcozod, ha esetleg van több méretbe csillagformád, akkor akár süti karácsonyfát is készíthetsz.
Mézeskalács
Fehérjés mézeskalács