Klasszikus tejberizs felturbózva. Bár a tejberizs nem éppen a legdiétásabb fogás, de ha jól választod meg a hozzávalókat, mértékkel lelkiismeret nélkül fogyaszthatod.
Tejberizs
Hozzávalók:
- basmati rizs (alacsony a GI-e)
- zsírszegény tej
- Philadelphia krémsajt (zsírszegény)
- fehérjepor (nálam mogyorós csoki Slim Protein)
- esetleg gyümölcs
Tejberizs fehérjével
Készítsd el a tejberizst a szokásos módon, ahogy szoktad. Annyi változtatással, hogy a tejből (vagy fele tej, fele víz) készíts egy shake-et kedved szerinti ízben, és ebben főzd puhára a rizst. Én a lusta verziót szoktam választani: gyorsrizst félig megfőzöm vízben a zacsiban, aztán kibontom a zacskóból és a tejben vagy jelenleg a proteines tejben folytatom. Amikor kész, hagyd állni 5-10 percet letakarva.
Aztán keverd bele a krémsajtot, és adagolhatod poharakba kedved szerint és irány a hűtőszekrény.
Ha kihűlt teljesen, akkor lesz az igazi. Próbáld meg kivárni.
Nagyon ütős kombó! Elkészíted?