-+=
Olvasási idő: 2 perc

A mákos gubát, vétek kihagyni, az ünnepi asztalon.

Én annyit bírok belőle enni, hogy rendesen rosszul vagyok, 😀  de tényleg nagyon szeretem!

Nekünk minden évben készül 2 féle verzióban:

  • diós és mákos!

Picit szépítve a hagyományos gubát, megalkottam torta formájában, cukormentesen és sokkal diétásabb verzióban!

Még ezt is fokozva, összesen 3 hozzávaló kellett ehhez a csoda mákos guba tortához!!!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

A mákos guba csomag, minden hozzávalója:

  • teljesen cukormentes,
  • magas fehérjetartalommal bír,
  • egyáltalán nem tartalmazz fehérlisztet!

Az elkészítési folyamata is rövidebb, hiszen nem szükséges se sütni, se főzni semmit sem benne!

Plusz:

  • tojásmentes,
  • zsiradékmentes!

Így nem kell aggódnod sem, ha nem vagy egy konyhatündér, mert ezt garantáltan mindenki el tudja készíteni! 🙂

Mióta életmódot váltottam, hát…nem is tudom hányszor készítettem el ezt a diétás gubát, de nem 10-szer, az biztos! Azok mellett, hogy teljesen cukormentes:

  • Egyszerű és finom!
  • Még vacsira is simán belefér enni!
  • Nálam edzések előtti energiabomba, a magas fehérjetartalma miatt!

Mint látszik, a fotót is alig bírta ki, hisz (valaki…) már a felét megette, mielőtt fotóra került a sor. 😀


Előkészítés 20 perc
Pihentetés 3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A gubához:
Vaníliás réteghez:
Tetejére:
  • 200 ml cukormentes habtejszín
  • 1 tasak habfixáló por
Előkészítés 20 perc
Pihentetés 3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A gubához:
Vaníliás réteghez:
Tetejére:
  • 200 ml cukormentes habtejszín
  • 1 tasak habfixáló por
Elkészítés
  1. A bögrés sütiport keverd el a vízzel, majd rakd négyszögletű mikrózható edénybe. Rakd be a mikróba és 2 perc alatt szépen megsül. Óvatosan borítsd ki és vágd fel a kihűlt tésztát kockákra.
  2. A tejet mikrózd meg melegre, majd a mákot és a mákkrémet jól keverd el benne. Öntsd a felkockázott sütikre. Hagyd állni, hogy jól szívja be magát.
  3. Ezután készítsd el a vaníliás krémet. A vízbe vagy tejbe keverd el a caseint. Nagyon krémes, sűrű puding állagút fogsz kapni. Ha híg, rakj még bele caseint, ha sűrű, öntsd fel vízzel vagy tejjel.
  4. Öntsd rá a mákos gubára. Hagyd megdermedni teljesen, majd a tetejére verd fel a habtejszínt habfixálóval. Én habzsákkal nyomkodtam rá gömböket.
  5. Rakd be a hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelhető is!

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!