2015-ben még csak két ételt tudtam megcsinálni. A sztrapacskát és a rántottát. 🙂
2016 január 2-től elhatároztam, hogy megtanulok heti 2 ételt elkészíteni.
2017-től mindezt egészséges formában…. 🙂
2018-ban már saját fejből kitalált recepteket is csináltam.
A Halloween projekt második tagja is ilyen. (Az első denevéres muffinokat lenn belinkeltük Nektek!!! – szerk.) Az alapoktól, a színekig, a töltelékig, saját fejlesztés. Nem vitatom, kell hozzá szenvedély, hogy este 10 kor nekiállj és éjfélre megírt recepttel menj aludni. De megéri. Kikapcsol…. alkothatok. 🙂
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm zabpehelyliszt+ a nyújtáshoz
- 30 gramm búzasikér
- 120 gramm hideg light margarin
- 100 gramm por alakú édesítő
- 1 db tojás sárgája (L- méret)
- 100 gramm zsírszegény túró
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 200 gramm áfonya (fagyasztott is jó, lecsepegtetve)
- 250 gramm light mascarpone
- 30 gramm Peak Whey Protein Concentrate fehérjepor áfonya-vanília tasak 100g
- 200 ml habtejszín
- 2 kiskanál fahéj
- 1 db zselatinpor
- ételfesték (narancs vagy piros és sárga keverve, lime vagy fű zöld szín)
- Denevérek, boszorkányok, pókok, stb.
Hozzávalók
A tésztához
Az első krém réteg:
A második krém réteg:
Opcionális: dekorcukrok a Halloween jegyében
|
- A tészta hozzávalóit gyorsan összekeverjük, átgyúrjuk és kissé kilapítva folpockba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
- Ezután alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk és közben a tészta felületét is lisztezzük. Kb. 28 cm átmérőjű kört nyújtunk és ezt helyezzük pite formába. (Szilikon a legjobb.)
- Villával megszurkáljuk és egy sütőpapírt a tésztára egyengetünk.
- Feltöltjük (más néven lesúlyozzuk) száraz rizzsel. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd a rizst a papírral együtt levéve, további 10 percet sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
- Az alsó krém réteghez a túrót keverjük a joghurttal és a megsült tészta aljára egyengetjük egy lapát vagy kanál segítségével.
- Rászórjuk a lecsepegtetett áfonyát és a tenyerünkkel a túróba nyomkodjuk
- A színes rétegekhez a tejszínt habbá verjük robotgéppel és a mascarponéhoz keverjük. Hozzáadunk 2 kk. fahéjat és 30 g fehérje port (nálam Peak vanília-áfonya) és édesítjük.
- Megfelezzük a krémet és ételfestékkel színezzük. Óvatosan, mert nem kell sok, nagyon színez.
- A zselatint beáztatjuk leírása szerint, majd mikróban felmelegítve hozzákeverjük alaposan a krémekhez.
- A színes krémet fele- fele arányban kenjük a túrós – áfonyás rétegre,majd a színek találkozásánál egy késsel vagy villával „összemossuk”.
- Végül kedvünk és lehetőségeink szerint dekoráljuk a Halloween tortát!