-+=
Olvasási idő: 2 perc

A húsvét közeledtével már biztos Te is elkezdtél gondolkodni azon, hogy milyen sütit fogsz sütni, ami a diétádba is beilleszthető. A húsvét nélkülözhetetlen sütireceptjét hoztam el fehérjével turbósított, alakbarát verzióban. A megadott mennyiség 5 db 7,5-cm átmérőjű tortácskához elegendő.

Hozzávalók a torta tésztájához:

  • 70 g zabpehelyliszt
  • 75 g darált dió
  • 30 g Micellar Casein vaníliás fehérjepor
  • 100 ml kókuszolaj
  • 150 g reszelt répa
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 4 db tojás (L-es)
  • ízlés szerint édesítő (a tésztához a legjobb, ha porítottat használsz pl. eritrit)
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • narancshéj

Hozzávalók a krémes részhez:

  • 250 g light mascarpone
  • 200 g habtejszín
  • vaníliarúd kikapart belseje
  • narancshéj
  • édesítő

Hozzávalók a külső mázhoz:

  • 250g víz
  • 200g tejszín
  • édesítő
  • 90g cukrozatlan, sovány tejpor
  • 12g zselatin (illetve egy kevés víz a feloldáshoz)

Díszítés:

Én a tetejére a díszítést nyers répából készítettem. Kés segítségével háromszögeket vágtam ki, a zöld részt pedig növény leveléből formáltam.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Elkészítés:

Először a tésztát készítsd el a következőképpen: A kókuszzsírt keverd el az édesítővel, majd egyesével add hozzá a tojásokat és robotgéppel jól dolgozd össze. A lisztet keverd el a darált dióval, a sütőporral, a fahéjjal, a sóval, a reszelt répával és a reszelt narancshéjjal. Ezt a száraz keveréket óvatosan adagold a tojásos részhez.

Egy kisebb méretű tepsit vajazz ki vagy bélelj ki sütőpapírral (én 20x20cm-es tepsit használtam) és öntsd a tepsibe. Előmelegített sütőben 160C-on légkeveréssel kb. 35 perc alatt készre sülnek, majd sütőrácson hagyd kihűlni.

Krém elkészítése:

A light mascarponét az édesítővel a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt narancshéjjal keverd krémessé, a tejszínt külön edényben verd kemény habbá, majd add a mascarponés krémhez.

A kihűlt tésztából szúrj ki desszertgyűrű segítségével 5 db-ot. Minden korongot vágj további 3 részre a betöltéshez. Késsel vagy spatulával kenj a tésztákra a mascarponés krémből. Vékonyan kívülről is fedheted a tortákat ezzel a krémmel. Ezután, tedd a hűtőbe, hogy jól összedermedjenek.

Amíg dermednek, addig készítsd el a fehér bevonatot. A tejszínt a vízzel, az édesítővel és a tejporral keverd csomómentesre, majd addig főzd, amíg sűrűsödni kezd. Ezután a kevés vízzel keverd ki a zselatint, kicsit melegítsd fel, majd a meleg de nem forró felfőzött bevonóhoz keverd.

A langyosra hűlt bevonóval locsold le a tortákat. Aki vastagabb bevonó réteget szeretne a tortákra, az helyezze a betöltött tortákat egy nagyobb desszertgyűrűbe, vonja körbe alufóliával és öntsd tele a gyűrűt a bevonóval. Az oldalukat darált dióval fedheted be. Dermedés után díszítsd.

Boldog nyuszit! 🙂

répatorta

húsvéti répatorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.