Egy finom, teljes értékű reggeli, tízórai vagy uzsi elkészítését mutatom meg. A görög joghurt és az új, fehérjés, csokis mogyorókrém, a Wheytella gondoskodik a magas proteintartalomról és az egészséges zsírokról, míg a zabpehely és a gyümölcsök a szénhidrátokról. És így minden együtt a finom ízekből. 🙂 A poharas édesség összeállítása rendkívül egyszerű, mégis nagyon látványos lesz az eredmény.
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 1 doboz natúr görög joghurt (140 g)
- 15 g zabpehely
- 80-100 g bogyós gyümölcs
- 30 g Wheytella fehérjés mogyorókém
Elkészítés:
Kanalazd egy pohár aljára a görög joghurtnak nagyjából felét, erre mehet 1-2 kanál zabpehely, majd egy réteg (kb. 25 g) Wheytella. Erre jöhet a gyümölcsök nagy része, majd a maradék joghurt és újból egy vékony réteg zabpehely. Díszítsd a maradék gyümölccsel és egy pici mogyorókrémmel.
Tedd pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe, hogy a zab megpuhulhasson, de akár azonnal is fogyaszthatod.
Tippek:
- Fagyos gyümölcsökkel igazi nyári hűsítő.
- Én a joghurtba tettem pár csepp vörösáfonyás Tasty Dropsot, ami remekül illik a bogyós gyümikhez és picit édesíti is a joghurtot.
Tápanyagtartalom:
388 kcal, 20,8 g fehérje, 34,8 g szénhidrát, 21,8 g zsír