-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ennek a sütinek az eredetijét egy karácsonyi könyvben láttam és rögtön megtetszett, mert a kesudiót nagyon szeretem. Igaz répával még sosem sütöttem eddig, de már régóta ki akartam próbálni. Nem csalódtam, nagyon finom, egészséges sütit sikerült összehozni. A lisztet teljes kiőrlésű változatra és fehérjeporra cseréltem, a zsiradékot kókuszzsírra és kefirre, töltelékként pedig igazi sütikrémet használtam, kazein formájában. Persze lekvárral is összeragaszthatod őket, akkor sárgabarackot, őszibarackot, vagy narancsot ajánlok hozzá.

Diétás aprósüti

Hozzávalók:

  • Processed with Moldiv50 g pirított kesudió (az se baj, ha sós)
  • 70 g répa
  • 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 50 g szezámmagliszt
  • 50 g vaníliás fehérjepor (sűrű állagú kevert, vagy kazein)
  • 50 g eritrit (vagy xillit)
  • 25 g kókuszzsír
  • 50 g kefir
  • kevés citromlé

Töltelék: 30 g tejszínes süti ízű Micellar Casein

Tetejére: 10 g 85%-os étcsoki (lehetőleg cukormentes)

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Karácsonyi diétás aprósüti

Elkészítés:

A liszteket, a fehérjeport, az eritritet és a fűszereket keverd össze egy tálban. A kesudiót és a megpucolt, felkarikázott répát aprítógépben daráld durvára. (Ennek hiányában kesut összetörheted egy zacskóban húsklopfolóval, a répát pedig lereszelheted apró lyukú reszelőn.) Ezt is add hozzá a lisztekhez, majd a kókuszzsírral és a kefirrel kezdd el összegyúrni, majd adj hozzá egy kevés citromlevet. Csak annyit, hogy ne legyen túl ragacsos a tésztád. Ha elkészült a tészta, legalább 1 órára tedd be a hűtőbe, hogy kicsit keményedjen.

Ezt követően a sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, a tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és szaggass belőle tetszőleges formákat. 10-12 perc alatt süsd őket készre. Nem kell, hogy nagyon megpiruljanak, elég, ha már az oldaluk barnul.

Közben keverj ki egy adag finom kazeint pudingos állagúra, ezzel fogjuk megtölteni a kis kekszeket. Amit kicsit hűltek, már kezdheted is: egy kiskanál fehérjepudinggal ragaszd össze a kekszeket.

A díszítéshez olvassz fel egy kevés magas kakaóvaj tartalmú étcsokit vízgőz felett, majd díszítsd vele kedved szerint a sütiket: én villát mártottam a csokiba és azzal csíkoztam be őket mindenféle irányban.

Az egész adag tápanyagtartalma (díszítéssel és töltelékkel együtt): 1280 kcal, 100 g fehérje, 70 g szénhidrát és 80 g zsír. Én nagyon pici formákat szaggattam, így egy sütiben alig 30 kcal van. 🙂

A Karácsony szóljon nyugodtan az édes ízekről!:)

Processed with Moldiv

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.