-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A mandulaliszt teszi ezt a palacsintát a Paleo-diétát követők álmává, de mindenkinek ízleni fog! Finom, ínycsiklandozó desszertkülönlegesség.

Az édes élvezet hozzávalói:

  •  1,6 dl alacsony zsírtartalmú tej vagy mandulaliszt
  • 2 nagy tojás
  • 1 érett banán
  • 225 g mandulaliszt
  • 40 g őrölt lenmag (helyettesítheted zabpehellyel)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
  • ízlés szerint friss, vagy fagyasztott (kiolvasztott) áfonya (helyettesíthető más bogyós gyümölccsel is) –attól függően, hogy mennyire intenzív ízélményre vágysz

Így készítsd el:

1. Helyezd a tejet, a tojást, a banánt, a mandula lisztet, a lenmagot, a fahéjat, a sütőport és a sót egy turmixgépbe, és keverd jó simára. Ha túl sűrű, adj még hozzá egy kis tejet, így biztos tökéletes lesz. Kész is a nyers palacsintatészta.

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon. Tedd bele a vajat és olvaszd fel. Ahhoz mérten, hogy kisebb-vagy nagyobb palacsintákat szeretnél, adagold ki a palacsintatésztát a serpenyőbe, és süsd oldalanként 2 percig, vagy míg aranysárga nem lesz.

3. A díszítéshez a joghurtot és az áfonyát tedd egy turmixgépbe, jól keverd össze.

Ez a krém kerül majd a palacsinták tetejére. Melegen a legfinomabb!

Kalória: 454 kcal, fehérje: 19 g, zsír: 32 g, szénhidrát: 29 gramm 4 fő részére

Jó étvágyat!

mandulalisztes_palacsinta_recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.