-+=
Olvasási idő: 2 perc

Kurkumas_rantotta

Nagyon szeretem, amikor egy étel egy adott fűszer hatására színét és ízét tekintve szinte „életre kel”. Ezerféle fűszernövény létezik, amely nem csak a szervezetednek tesz jót, de az ételeidet is ízletesebbé, mutatósabbá teszi. Használd őket bátran! Jöjjön most a kurkuma!

Rántotta

Nemrégiben ajánlották nekem a kurkumát (népies nevén kurkunna gyökér, vagy indiai sáfrány), mint a szervezet egyik védelmezőjét. Eleinte kicsit ódzkodtam tőle, de valószínűleg csak azért, mert nem igazán ismertem. Kipróbáltam különböző ételek készítésekor, s nem csalódtam. Remek aroma (kissé a gyömbérre emlékeztet az íze, az indiai világ „indiai sáfrányként” ismeri), élénk szín, s nem utolsósorban a különböző betegségek „gyógyszere”.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A kurkuma gyulladáscsökkentő, hatásos lehet a 2. típusú cukorbetegség és a rák megelőzésében is, emellett ízületi és reumás panaszokra is kiváló.

Rántotta kurkumával

Felbuzdultam, és múltkor a már kicsit megszokottnak nevezhető rántottámat dobtam fel ezzel-azzal. Így került bele a kurkuma is. Íme a recept:

Kurkumás-zöldséges rántotta

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 ek zabpehely
  • mexikói zöldségkeverék
  • kurkuma, só, bors, chili

Nincs nagy ördöngösség az elkészítésében. Amíg a zöldségeket megpirítottam, addig a 2 tojást a tejjel, a zabpehellyel és a fűszerekkel kikevertem. Miután a zöldségek megpirultak, ráöntöttem a tojásos keveréket. Mindössze 3-4 perc alatt el is készül. Tökéletes reggeli!

zoldseges_rantotta_kurkumaval

Peak Girls – Szoboszlai Annu, olvasói bejegyzés

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!