Bár már az ősz kapujában toporgunk, padlizsánt még mindig lehet vásárolni a zöldségesnél. Ez a lila zöldség C- és A-vitamint is tartalmaz, és igen gazdag ásványi sókban is. Mindemellett rengeteg módon is el lehet készíteni. Bemutatok egy olyan padlizsánkrémet, ami pikáns, lecsó-szerű ízvilággal rendelkezik.
Padlizsán
Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 1 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1 paprika
- fokhagyma
- só, bors
- olajspray
- 1,5 tk. útifűmaghéj
- 3 ek. zsírszegény joghurt
Padlizsán szendvicskrém
Elkészítés:
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Az összes zöldséget apróra kockázd fel, és olaspray-vel kifújt serpenyőben pirítsd meg. Ezután önts rá 1,5 dl vizet, majd hagyd, hogy teljesen megpuhuljanak. Közben tetszőlegesen sózd, borsozd. Miután teljesen szétfőttek a zöldségek, keverd bele a joghurtot és az útifűmaghéjat. Villával törd össze, de ha még szükséges, akkor botmixerrel segíts rá egy kicsit, hogy homogén massza legyen a végeredmény.
Fogyaszd reggel egy kis teljes kiőrlésű pirítóssal vagy puffasztott rizzsel, vacsira pedig csak úgy magában:)
Jó étvágyat hozzá!