-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Bár már az ősz kapujában toporgunk, padlizsánt még mindig lehet vásárolni a zöldségesnél. Ez a lila zöldség C- és A-vitamint is tartalmaz, és igen gazdag ásványi sókban is. Mindemellett rengeteg módon is el lehet készíteni. Bemutatok egy olyan padlizsánkrémet, ami pikáns, lecsó-szerű ízvilággal rendelkezik.

Padlizsán

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 paprika
  • fokhagyma
  • só, bors
  • olajspray
  • 1,5 tk. útifűmaghéj
  • 3 ek. zsírszegény joghurt

Padlizsán szendvicskrém

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Az összes zöldséget apróra kockázd fel, és olaspray-vel kifújt serpenyőben pirítsd meg. Ezután önts rá 1,5 dl vizet, majd hagyd, hogy teljesen megpuhuljanak. Közben tetszőlegesen sózd, borsozd. Miután teljesen szétfőttek a zöldségek, keverd bele a joghurtot és az útifűmaghéjat. Villával törd össze, de ha még szükséges, akkor botmixerrel segíts rá egy kicsit, hogy homogén massza legyen a végeredmény.

Fogyaszd reggel egy kis teljes kiőrlésű pirítóssal vagy puffasztott rizzsel, vacsira pedig csak úgy magában:)

Jó étvágyat hozzá!

dietas_padlizsankrem_szendvicskrem

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!