Igen, igen, igeeeeen! Eljött végre a jó idő, tavaszi pezsgés, a közelgő nyári hangulat… a strandszezon….a francnak van kedve ilyenkor a konyhában pepecselni, sütőt begyújtani és mellette izzadva keverni-kavarni-gyúrni-sütni-mosogatni?? Hát nekem nincs… és szerintem Neked sem lesz!
De a család, a gyerekek, a Párod vagy a gyomrod nasit akar! Mondjuk egy csokis nutellás gyümis muffint… Mi a teendő?
Sztrájkolunk? Mert nem akarsz a sütéssel egy bikram-jóga termet csinálni a lakásból… és amúgy is, a lenge ruhák és a strandolás vészes közelségével teljesen minimalizálni kellene a nassolási rátát.
DE! Sztrájkolhatunk mondjuk egy magas protein tartalmú, sütés nélküli (!!!) peak-pakk összedobható, kényeztető – mégis nagyon diétás kis túró muffinnal? Igen!
> Peak-tipp! A muffin az a képződmény, mely bármilyen kreatív, ötletes, ízléses, beteges ötlet alapján feltuningolható. A legmenőbb vonalon maradva csoki-gyümölcs párosítással szokták turbózni – amit a Peak étcsokis, cukormentes áfonya drazséval gyorsan (és diétásan!) megoldhatsz! Nem utolsó soron a minőségi alapanyagok minőségi végeredményt adnak! Ezt ne feledd!
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 5 evőkanál Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
- 20 gramm zselatin
- ízlés szerint Peak Silm Dark Berry Dragees étcsokis áfonyás drazsé
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
|
- 8 evőkanál vizet mikróban melegítsd 1 percig, majd keverd el benne a zselatin port - addig várj a recept további elkészítésével, amíg megdermed. Ezt előre is elkészítheted!
- A túrót keverd össze a joghurttal, kanalazd bele a mogyorókrémet - és édesítsd ízlésed szerint!
- Melegítsd fel a megdermedt zselatint 30 másodperc alatt folyós állagúra!
- Öntsd a krémbe a zselatint és alaposan keverd össze!
- Kanalazd a masszát szilikon muffin formába. Nyomkodj bele ízlésed és kreativitásod szerint bármit: itt a csoki-gyümölcs örök páros nyerte a főszerepet!
- Tedd hűtőbe és pár óra alatt annyira megszilárdul, hogy a formából kifordítható, szeletelhető, ehető, dobozoló lesz. Egyszóval bármire képes! 🙂