Könnyű nyári édesség, amelyet egyszerű elkészíteni és ami a legjobb, hogy nem tartalmaz lisztet! Lássuk, mi kell hozzá!
Hozzávalók a tortalaphoz:
- ½ bögre kókuszliszt
- 1/3 bögre darált dió
- késhegynyi szódabikarbóna
- 200 ml kókusztej
- 150 ml víz
- 2 ek. kókuszolaj
- 4 egész tojás (L-XL méret)
- 4 ek. holland kakaópor
- 6 ek. eritrit
Ami szükséges a pudingkrémhez:
- 300 ml kókusztej
- 2 adag (60 g) Peak Slim Creamjoy csokis pudingpor
- 35 ml presszókávé
Tetejére:
- 2 kisebb banán
- 50 g 80% feletti kakaótartalmú étcsoki
- 4 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
Nagy keverőtálba mérjük a kakaós tortalap száraz hozzávalóit egy 250 ml-es bögre segítségével: fél bögre kókuszlisztet, 1/3 bögre darált diót, majd a 6 ek. eritritet, a szódabikarbónát és a 4 ek. holland kakaóport. Beletesszük a 200 ml kókusztejet és 150 ml vizet, a 2 ek. kókuszolajat, végül a tojásokat. Egy kézi mixer segítségével egyenletes állagúra keverjük a tésztát, majd egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
Amíg sül a tészta, kikeverjük a pudingos krémet. 300 ml kókusztejet, egy adag presszókávét és 2 adag (30 g) Peak Slim Creamjoy csokis pudingport mérünk egy kisebb tálba, majd egy kézi habverő segítségével krémesre keverjük. Ha már jönnek a finom illatok a sütő felől, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát, és ha kész, egy rácsra tesszük, hogy hamarabb hűljön. Amíg kihűl a tortalapunk, hűtőben tároljuk a krémet.
A kihűlt tortalapot megkenjük a pudingos krémmel, majd vékonyra szelt banánkarikákat teszünk a tetejére. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a 80% feletti kakaótartalmú étcsokit a kókuszolajjal együtt, sűrű kevergetés mellett, míg az egész folyékony csokiöntetté válik. Végül nyakon borítjuk a tortánkat a csokival, várunk egy keveset, amíg kihűl és hűtőbe tesszük 1-1,5 órára.
Délutáni kávéhoz egy könnyű desszertként finom csemege. Fogyasszátok egészséggel!