-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az október a színeivel, illataival és ízeivel a legkedvesebb hónapom . Számomra az ősz íze a dió. A lehulló levelek között imádok diót keresni, melyet utána lelkesen eszegetem nasinak, és használok a konyhában sütemények készítéséhez. A dió kesernyés íze a mézédes madártejjel isteni mindamellett, hogy teljesen alakbarát édesség is.

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 deka frissen darált dió
  • 6 db tojás
  • 3 ek. eritrit

Hozzávalók a krémhez:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgájába belekeverjük az eritritet, majd a frissen darált diót.

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

A tojásfehérjét keményre verjük és óvatosan a diós masszához keverjük. Egy kapcsos tortaforma aljába kör alakúra vágjuk ki a sütőpapírt és vékonyan olajozzuk be.

Erre mehet a tészta. Nem szabad lenyomkodni, csak egyenletes legyen.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készül el. Fontos, hogy 20 percig ne nyissuk ki a sütőt, legyünk türelmesek!

Közben elkészítjük a krémet.

A pudingport és a fehérjét a hideg növényi tejjel csomómentesre kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a tűzről lehúzva beleöntjük a pudingot. Egy percig folyamatosan keverjük.

Ha kész a diós alap, nyakonöntjük a krémmel és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

Ízlés szerint gyümölccsel díszítjük.

Jó étvágyat!

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!