Az október a színeivel, illataival és ízeivel a legkedvesebb hónapom . Számomra az ősz íze a dió. A lehulló levelek között imádok diót keresni, melyet utána lelkesen eszegetem nasinak, és használok a konyhában sütemények készítéséhez. A dió kesernyés íze a mézédes madártejjel isteni mindamellett, hogy teljesen alakbarát édesség is.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 deka frissen darált dió
- 6 db tojás
- 3 ek. eritrit
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding vagy Peak Creamjoy
- 5 deci növényi tej
- 2 ek. Peak Slim Keep Calm Casein madártejes ízben
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájába belekeverjük az eritritet, majd a frissen darált diót.
A tojásfehérjét keményre verjük és óvatosan a diós masszához keverjük. Egy kapcsos tortaforma aljába kör alakúra vágjuk ki a sütőpapírt és vékonyan olajozzuk be.
Erre mehet a tészta. Nem szabad lenyomkodni, csak egyenletes legyen.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készül el. Fontos, hogy 20 percig ne nyissuk ki a sütőt, legyünk türelmesek!
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport és a fehérjét a hideg növényi tejjel csomómentesre kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a tűzről lehúzva beleöntjük a pudingot. Egy percig folyamatosan keverjük.
Ha kész a diós alap, nyakonöntjük a krémmel és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Ízlés szerint gyümölccsel díszítjük.
Jó étvágyat!