Adott egy nagyon finom kesudió vaj, ami napok óta szemez velem a konyhaszekrényben, hogy süssek valami finomat belőle és ne arra pazaroljam el, hogy csak úgy magában megeszem – mert bizony félő a dolog… Íme, ez lett belőle.
Kesudió
Hozzávalók:
- 3 ek tökmagliszt
- 3 ek zabpehelyliszt
- 3 közepes tojás
- 3 ek. Peak kesudióvaj
- 3 ek. eritritol
- 3 ek. darált sótlan kesudió
- 2 ek. Peak Delicious Whey vanilíás fehérjepor
- 1 kk. sütőpor
- ~ 1 dl víz
Kesudió kenyér
Elkészítés:
A három tojást kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd hozzáadjuk a tökmaglisztet, zabpehelylisztet, kesudióvajat, darált kesudiót, a fehérjeport, a sütőport és a vizet. Ezután a felvert tojásfehérjéhez keverjük. 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Én szilikonos kenyérformában készítettem el. Miután kihűlt tetszés szerint felvágjuk és tálaláskor megszórhatjuk mé egy kis darált kesudióval.
Tipp:
Tálalhatod kesufagyival, de
Készíthetsz hozzá csokoládé pudingot, amivel megkened a szeleteket, összeilleszted, majd amikor megszilárdult, ferdén szeleteled.
Persze, önmagában fogyasztva is nagyon finom!