Itt a medvehagyma szezon, ráadásul a húsvét is eljött, úgyhogy egy jó kis töltött tojás recept pont aktuális. Egy kis kreativitással nagyon egyszerűen finom, fehérjedús, szinte szénhidrátmentes ételt készíthetsz főtt tojásokból túróval és jól megválasztott fűszerekkel. Íme!
Töltött tojás
Hozzávalók (1 nagy vagy 2 kisebb adaghoz):
- 3 tojás
- 50 g (1 nagy ek.) zsírszegény túró
- 10 g (1 tk.) light majonéz
- 3-4 medvehagyma levél
- só, bors ízlés szerint
Töltött tojás húsvéti recept
Elkészítés:
A tojásokat főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Vigyázz, hogy a fehérjék ne szakadjanak el! A sárgákat nyomkodd össze villával, majd keverd össze zsírszegény túróval. Érdemes krémesebb fajtát választani. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis natúr joghurtot. Ízesítsd egy kevés light majonézzel, apró kockákra vágott friss medvehagymával, sóval, borssal. Jól keverd össze a tojásos-túrós krémet, majd adagold a tojásfehérjék mélyedéseibe.
Tálald friss zöldségekkel, sonkával, tormával, esetleg teljes kiőrlésű, vagy szénhidrátcsökkentett pékáruval!
Jó étvágyat az ünnepi fogáshoz!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Medvehagymás töltött tojás a húsvéti menühöz" című cikkhez