-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha életmódot váltunk, diétázunk vagy az egészségügyi állapotunk indokolja, hogy elhagyjunk 1-2 „hagyományos” hozzávalót, mint a cukor, liszt vagy tej, akkor először – tévesen – azt gondoljuk, hogy örök puffasztott rizs evésre vagyunk kárhoztatva. Szerencsére ez nem így van, hála a Peaknek, hiszen előrukkolt nekünk egy olyan csokis-mogyorókrémmel, becsületes nevén Freetellával, mely minden várakozásomat felülmúlta: a minőségi összetevőkből (igazi mogyoróból!) összeállított, bombasztikus ízvilággal megáldott csodakrém kiskanalat ragadtatott velem, és elcsábított… Bevallom, nem ellenkeztem, és miután megfordítottam a dobozát, hogy a kalóriatáblázatára egy pillantást vethessek, nem is bántam meg e „bűnömet”,hiszen nemcsak glutén-, és laktózmentes ez a csokis-mogyikrém, hanem természetes édesítőkkel ízesített és hozzáadott cukortól mentes is! Ez a csoda, miután leigázta az ízlelőbimbóimat, megihletett, ebből született ez a recept.

Mindenmentes Triplacsokis Muffin

Hozzávalók (kb. 12 db-hoz):

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 5 tojás
  • 2 ek. mandulaliszt
  • 2 ek. kókuszliszt
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 5 ek. kókuszolaj
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 ek. édesítő (édesebb szájúak tehetnek 1-2 plusz evőkanállal többet)
  • 25 g (80% feletti kakaótartalmú) étcsokoládé
  • 12 kk. Peak FREETELLA (díszítésként is akár, ízlés szerint)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd a tojásokat 3 ek. eritrittel, a mandula- és kókuszliszttel, a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával együtt egy nagy keverőtálba öntjük. Az étcsokit darabokra törjük és hozzáadjuk az összeöntött alapanyagokhoz. A kókuszolajat és a kakaóport, 3 ek. eritrittel elkezdjük alacsony lángon megolvasztani, folyamatos kevergetés mellett. Miután jól elkeveredett a kakaópor és folyékony állagú lett az elegy, ráöntjük a tálban halmozott összetevőkre, majd kézi mixerrel egyenletesen eldolgozzuk. Egy evőkanál segítségével muffin papírba vagy szilikon sütőformába adagoljuk a tésztát, 1 evőkanálnyi tészta után 1 kiskanálnyi Freetellát teszünk a tésztára, majd elfedjük tésztával a csoki- mogyorókrémet. Ügyeljünk arra, hogy ne töltsük teljesen tele a formákat, hiszen növekszik még a sütés közben. 180°C-os sütőbe helyezzük a muffinokat és 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljetek az illatokra, mert nagyon hamar elkészül! Aki olyan elvetemült csokiimádó, mint én, annak javaslom, hogy a tetejére is nyugodtan kenhet díszítésként vagy ízfokozásként még egy kis Freetellát, mert ebből a krémből sosem elég!

1 db triplacsokis muffin (függően a muffinforma nagyságától és a díszítésre használt kókuszreszelékés Freetella mennyiségétől) kb. 154,9 kcal, 13,43 g zsír, 4,61 g szénhidrát és 4,96 g fehérje.

Fogyasszátok egészséggel és bűntudat nélkül, de mértékkel!

muffin

mentes csokis muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.