-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Látod? Semmi okod arra, hogy panaszkodj a diétádban. Nem kell lemondanod a legfinomabb édességekről, példa erre ez a nem mindennapi piskótatekercs is. Liszt és cukor nélkül. Mit szólsz?

Hozzávalók a piskótatésztához:

  • 4 egész tojás
  • 2 ek. szitált mandulaliszt (lehet dió, mogyoró is)
  • 2 ek. szitált kókuszliszt
  • 2 ek. eritrit
  • késhegynyi sütőpor
  • 80 ml víz

Krémhez:

  • 1 db Cocomas kókusztejszín
  • 3 ek. Peak Wheytella mogyorókrém
  • Sűrítéshez: 2 db habfixáló por (cukortartalma van!) vagy kókuszreszelék

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük kézi mixerrel. Egy másik tálban a tojássárgákat kikeverjük az eritrittel és hozzáöntjük a többi hozzávalót, majd összemixeljük. A tésztát a tojásfehérje habbal óvatosan összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük, vigyázzunk rá, mert hamar elkészül! Tűpróbával ellenőrizzük, hogy szépen átsült-e a piskóta. Ha igen, akkor egy rácsra tesszük hűlni, közben elkészítjük a krémet.

A krémhez a Cocomast egy tálba öntjük és rákanalazzuk a Wheytellát. Kézi mixerrel egyenletesre keverjük a krémet, majd a sűrítés következik: habfixáló porral vagy aki meg akarja spórolni a habfixáló cukortartalmát, kókuszreszelékkel is sűrítheti a krémet. Amikor már langyos a piskóta, elkezdhetjük megkenni a krémmel, majd óvatosan felgöngyöljük és az egészet folpackba csavarjuk. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megmeredjen a krém és tudjuk szeletelni a süteményt.

Miután lehűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és már tálalhatjuk is!

A megmaradt krémből kanalazhatunk még a sütire, díszítésként is jól funkcionál.

Egészségetekre!


piskótatekercs

mogyorókrémes piskótatekercs

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.