Látod? Semmi okod arra, hogy panaszkodj a diétádban. Nem kell lemondanod a legfinomabb édességekről, példa erre ez a nem mindennapi piskótatekercs is. Liszt és cukor nélkül. Mit szólsz?
Hozzávalók a piskótatésztához:
- 4 egész tojás
- 2 ek. szitált mandulaliszt (lehet dió, mogyoró is)
- 2 ek. szitált kókuszliszt
- 2 ek. eritrit
- késhegynyi sütőpor
- 80 ml víz
Krémhez:
- 1 db Cocomas kókusztejszín
- 3 ek. Peak Wheytella mogyorókrém
- Sűrítéshez: 2 db habfixáló por (cukortartalma van!) vagy kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük kézi mixerrel. Egy másik tálban a tojássárgákat kikeverjük az eritrittel és hozzáöntjük a többi hozzávalót, majd összemixeljük. A tésztát a tojásfehérje habbal óvatosan összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük, vigyázzunk rá, mert hamar elkészül! Tűpróbával ellenőrizzük, hogy szépen átsült-e a piskóta. Ha igen, akkor egy rácsra tesszük hűlni, közben elkészítjük a krémet.
A krémhez a Cocomast egy tálba öntjük és rákanalazzuk a Wheytellát. Kézi mixerrel egyenletesre keverjük a krémet, majd a sűrítés következik: habfixáló porral vagy aki meg akarja spórolni a habfixáló cukortartalmát, kókuszreszelékkel is sűrítheti a krémet. Amikor már langyos a piskóta, elkezdhetjük megkenni a krémmel, majd óvatosan felgöngyöljük és az egészet folpackba csavarjuk. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megmeredjen a krém és tudjuk szeletelni a süteményt.
Miután lehűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és már tálalhatjuk is!
A megmaradt krémből kanalazhatunk még a sütire, díszítésként is jól funkcionál.
Egészségetekre!