-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt az eperszezon, minden utcasarkon akad egy zöldséges, árus, ahol beszerezhető ez az előnyári finomság. Mi a héten nagyon sokat kaptunk ajándékba, így nem volt mit tenni, fel kellett használni, mielőtt tönkremegy ez a pazar gyümölcs. Ismét egy nagyon ízletes pohárkrémet alkottam vele, nem is akárhogyan, hanem a Peak újdonságával a laktóz-, és gluténmentes mogyorókrémmel, a Fretellával. Próbáld ki Te is, nem bánod meg!

Hozzávalók: (2 desszertpohárnyi mennyiséghez)

  • 2 db friss tojás
  • 1 ek. eritrit (ízlés szerint, mennyire van édesszájú)
  • 250 g light mascarpone krémsajt
  • 1 ek. Peak Freetella
  • 1 ek. cukormentes kakaópor
  • 6 db cukormentes kakaós keksz
  • 200 g eper

Elkészítése:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük. Akkor jó, ha az édesítőszer elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, a kakaóport, majd a mikróban előmelegített Freetellát, így könnyebb hozzákeverni a krémsajthoz.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A kekszeket késsel apróra vágtam, az epret pedig botmixerrel lepürésítettem. Jöhet a pohár aljára egy apróra vágott babapiskóta, eperpüré, Freetellás-kakaós krémsajt, majd újra ugyanez, amíg tele nem lesz a pohár. A tetejét díszíthetjük kekszdarabokkal.

pohárkrém

mogyoróvajas pohárkrém

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.