Itt az eperszezon, minden utcasarkon akad egy zöldséges, árus, ahol beszerezhető ez az előnyári finomság. Mi a héten nagyon sokat kaptunk ajándékba, így nem volt mit tenni, fel kellett használni, mielőtt tönkremegy ez a pazar gyümölcs. Ismét egy nagyon ízletes pohárkrémet alkottam vele, nem is akárhogyan, hanem a Peak újdonságával a laktóz-, és gluténmentes mogyorókrémmel, a Fretellával. Próbáld ki Te is, nem bánod meg!
Hozzávalók: (2 desszertpohárnyi mennyiséghez)
- 2 db friss tojás
- 1 ek. eritrit (ízlés szerint, mennyire van édesszájú)
- 250 g light mascarpone krémsajt
- 1 ek. Peak Freetella
- 1 ek. cukormentes kakaópor
- 6 db cukormentes kakaós keksz
- 200 g eper
Elkészítése:
A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük. Akkor jó, ha az édesítőszer elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, a kakaóport, majd a mikróban előmelegített Freetellát, így könnyebb hozzákeverni a krémsajthoz.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A kekszeket késsel apróra vágtam, az epret pedig botmixerrel lepürésítettem. Jöhet a pohár aljára egy apróra vágott babapiskóta, eperpüré, Freetellás-kakaós krémsajt, majd újra ugyanez, amíg tele nem lesz a pohár. A tetejét díszíthetjük kekszdarabokkal.