Őszintén szólva, nem sok időm volt vasárnap délután, de úgy ettem volna egy gyors és egészséges édességet. Eszembe jutott ez a nagyon egyszerű teasütemény recept, ami sütéssel együtt 20 perc alatt elkészült. Persze, nem maradhatott le a tetejéről az isteni mogyorókrém sem, mert ez most a kedvencem!
Hozzávalók:
- 200 g kókuszreszelék
- 1 dl kókusztej (cukormentes)
- 2 tojásfehérje
- édesítő, ízlés szerint (én steviat használtam)
- Freetella laktóz-, és gluténmentes mogyorókrém
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy nagy tálban kissé habosra felverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az édesítőszert, majd felöntjük fél dl kókusztejjel. Jól összekeverjük a masszát. Ha úgy látjuk, hogy még nagyon darabos és nem állt össze szépen, akkor a kókusztej másik felét is hozzáadjuk. Újra jól összedolgozzuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszából, a kezünk segítségével, kis kekszeket formálunk. Elvileg a kókusztejtől és tojástól összetapad annyira, hogy formázható legyen, de ne legyen túl folyékony, mert akkor nem sül ropogósra. Ha túl folyékonynak látod, adj hozzá még kókuszreszeléket.
A legjobb, ha kis kupacokat halmozol a sütőpapírra, és azon lapítod le a masszát, mert könnyen szétesik. Ha elkészültél vele, akkor 180 fokra előmelegített sütőbe 5-6 percig süsd. Ha már kicsit pirul a széle, akkor egy spatula segítségével óvatosan fordítsd meg a kekszeket, hogy a másik oldaluk is kicsit megpiruljon. Tedd vissza a sütőbe és süsd még 5 percig. Figyeld a kis sütiket, mert hamar odaéghetnek! Amint, megpirultak, vedd ki és hagyd kihűlni.
Utána, óvatosan kend meg Freetellaval és a tetejét hintsd meg egy kis kókuszreszelékkel.
Vigyázz, könnyen törik, de annál finomabb!