-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A szardínia konzerv gondolatára sokan elborzadnak, pedig ez a halfajta amellett, hogy olcsó, rengeteg értékes tápanyagot, kalciumot, D vitamint és esszenciális omega 3 zsírsavakat tartalmaz. Frissen akár grillezéshez is felhasználhatod, de a konzerv levét leöntve egy alacsony kalóriatartalmú alapanyagot nyerhetsz étrended megszínesítéséhez. A következőkben mutatok egy alapkrémet, amit sokoldalúan felhasználhatsz és kedved szerint ízesíthetsz!

Szardína

Hozzávalók:

  • 1 konzerv szardínia (olajos/vizes, de le lesz öntve)
  • 1 fél fej vöröshagyma
  • 1 kevés MCT olaj/olíva olaj
  • só, bors, pár csepp citromlé

Szardínia szendvicskrém

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A halakat vedd ki a konzervből, a leve nem fog kelleni. A szardíniákat óvatosan nyisd ketté a hasuknál és vedd ki a gerincüket! Vágd apróra a hagymát (ha nem szereted az erős hagymás ízt, előtte sózd be alaposan és hagyd állni 10-15 percig, majd nyomkodd ki, így sokat veszít az erejéből)! Adj hozzá kevés MCT olajat, ízesítsd sóval, borssal, citromlével. Botmixerrel vagy robotgép segítségével zúzd össze egynemű péppé! Készen is vagy!

Ez persze csak egy alap, amit akár szénhidrát-csökkentett tésztával, egy kis olívabogyóval és reszelt parmezánnal együtt fogyaszthatsz, vagy a reggeli teljes kiőrlésű pirítósodat, de még a puffasztott rizst is változatosabbá teheted vele!

Te szereted a halas ételeket?

szardinia-krem-recept

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!