Diétás csokis mogyorókrémmel töltött fehérjés túrófánk

Ezek az aranyló, fahéjas gömbök mindig olyan hívogatóan kacagnak le rám a pékségek polcairól, és én rendre megállok egy kicsit, hogy elidőzzek előttük. Megcsodálom őket, ábrándozom, milyen lenne, ha kivételesen vennék pár darabot, a fennmaradó időben pedig emlékeztetem magam a cukor-, finomított búzaliszt- és zsírtartalmukra, gyorsan lebeszélem magam a megvételükről és búcsút intek nekik. Mindez persze nem annyira egyszerű, ha már megbűvöltek a szépségükkel a kis túrófánkok, ezért aztán feltett szándékom volt, hogy kitaláljak egy jó diétás fánk receptet, amit nyugodt szívvel elkészíthetek. A végeredménnyel elégedett vagyok;  puha, finom illatú, aranysárga fánkok születtek.

Hozzávalók:

A fánkok bevonásához:

  • eritrit vagy egyéb kristály állagú édesítőszer
  • lapos evőkanál fahéj

A fánkok töltéséhez:

Elkészítés:

A krémes állagú túrót a tojással keverjük simára. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük csomómentes, egynemű tésztává. (Kezdetben a tészta sűrű, nyúlós, nokedliszerű.) 10 perc pihentetés után formázzunk tetszőleges nagyságú gömböket a tésztából. Ha még nagyon ragadna a kezünkhöz, gyúrjunk bele további 1-2 evőkanálnyi rostmixet, míg könnyen formázható, de még lágy tésztát kapunk. A sütéshez forrósítsunk fel egy serpenyőt, fújjuk ki olajsprével, vagy öntsünk bele egy vízszintes ujjnyi olajat. Süssük a gömböket aranybarnára. ( Mindkét sütési módszert kipróbáltam, olajsprével szárazabb lesz a végeredmény, növényi olajban sütve viszont igazi fánk jellegű és szerencsére a rostmixes tészta nem szív magába annyi olajat, mint egy búzalisztes, hagyományos kelt tészta. Próbáltam lemérni, és nagyjából 15-20 g olaj az, amit felszív a fánk, amit nem neveznék borzalmas mennyiségek, de ha valaki ezzel az eljárással készíti el a fánkokat, a plusz kalóriákkal számolnia kell. )

A forró olajból kivett golyókat azonnal hempergessük kristály állagú édesítő és fahéj keverékébe, így kapják meg a jellegzetes, édes-ropogós, aranybarna köntösüket a túrófánkok.

A képeken látható túrófánkokat nyomózsákba töltött cukormentes mogyorókrémmel töltöttem meg, de nagyon finomak savanyú, cukormentes baracklekvárral, vagy Walden Farms kalóriamentes szirupokkal is.

mogyorokremes-turofank-dietas

Túrófánk

Mogyorókrémes túrófánk

Antal Krisztina

Antal Krisztina

Antal Kriszta vagyok, 10 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a sportolással, egészséges táplálkozással.4 éve dolgozom az egyetemi tanulmányaim mellett fitness edzőként. A kezdetek kezdetén a spinracing jelentette a nagy szerelmet és belépőt a csoportos fitness órák világába, ami olyannyira magával ragadott, hogy végül elvégeztem a spinracing oktatói tanfolyamot, hogy edzőként dolgozhassak, majd testépítés-fitness edzői oklevelet szereztem. Idővel olyannyira megszerettem ezt az életvitelt és mindazt a pozitív változást, amit az életembe hozott, hogy mára a legkedvesebb hobbimmá vált; nem telik el úgy nap, hogy ne sportolnék, ne olvasnám el a legújabb hozzáférhető tanulmányokat az egészséges életvitellel és táplálkozással kapcsolatban, vagy ne próbálnék ki egy újabb fitness receptet. Emellett a konyhában évek óta kitartóan kísérletezem új, alternatív alapanyagokkal (kedvenceim pl. : a tejsavó fehérjepor, növényi rostlisztek, magas proteintartalmú táplálékkiegészítők ) és receptekkel, hogy ideális makronutiens-arányú, diétába könnyen beilleszthető recepteket kreáljak. 2013 óta írom a blogom, ahol saját, kipróbált és jól működő fitness receptjeimet közlöm, melyekre kivétel nélkül jellemző, hogy magas fehérjetartalommal bírnak, alacsony zsír- és szénhidráttartalom mellett.
Antal Krisztina
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Diétás csokis mogyorókrémmel töltött fehérjés túrófánk
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Diétás csokis mogyorókrémmel töltött fehérjés túrófánk
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)
2583
Diétás főzőcske, Édességek, Fehérjeporos receptek
, ,