-+=
Olvasási idő: 2 perc

„Te! Ennek még jobb a tésztája, mint az eredetinek!” Kaphat ennél nagyobb dicséretet egy étel, amit egy hagyományos balatonfelvidéki sütemény alapján alkotott reform étel? Szerintem nem, ezért büszkeségemben szeretném megosztani veled is ezt a bizonyos ételt. Azt gondolom, most sem kell mondanom, hogy a recept IR barát; cukor-, glutén- és laktózmentes; fehérje gazdag és kis átalakítással könnyedén paleová is tehető.

Hozzávalók (kb. 50 2 cm átmérőjű kosárkához vagy kb 15 muffin méretűhöz):

Tészta:

  • 65 g darált dió
  • 120 g barnarizsliszt
  • 50 g kókuszzsír
  • 100 g eritrit
  • 25 g csokoládés fehérjepor – én csokis-rumos Slim Secret Proteint használtam
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • kevés víz

Krém:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 3 egész tojás
  • 0,5 dl szójatej/mandulatej/normál növényi tej
  • 100 g eritrit
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • Dietella mogyorókrém

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük bele a felvert tojást, a kókuszzsírt is. Végül kevés vízzel kekszgolyó állagúra gyúrjuk össze. Nyomkodjuk kosárka/cupcake formába, és előmelegített sütőben 175 °C-n hőlégkeverés mellett (vagy 180°C-n anélkül) kb. 10-15 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a tészta széle már barnul és a közepe sem túl puha, de igazán csak kehüléskor keményedik meg, ezért érdemes vele óvatosan bánni.

A krémhez verjük habosra a tojásokat az eritrittel és a kikapart vaníliamagokkal. Tegyük gőz fölé, adagoljuk bele a növényi tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Várjuk meg, amíg teljesen kihűlt.

Összeállítás: Minden kosárka aljába tegyünk egy fél kávéskanál Dietellát, majd töltsük meg a kosárka színéig krémmel!

Teljesen kihűlve tálaljuk!

Cupcake

Mogyorókrémmel töltött cupcake

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.