-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sok receptben látom, hogy a zöldségekből álló salátákban gyümölcsök – főleg alma – is van. Én eleinte idegenkedtem a dologtól, de gondoltam, kipróbálom, hátha tényleg finom. Így történt, hogy “megszületett” az egyik új kedvenc káposztasalátám, amibe cékla, zeller és alma is került. Ezek a recept alapjai, amit már elég sok variációban elkészítettem. Meg is osztok egy pár ötletet.

Káposztasaláta

  • káposzta (kb. 300 g)
  • alma (1 közepes)
  • cékla (100-150 g)
  • zeller (50-100 g)
  • fűszerek: só (bors, fokhagyma, metélőhagyma, petrezselyem, őrölt kömény)
  • almaecet / fokhagymás ecet (1-2 ek.)
  • extrák: lilahagyma, répa, jégsaláta …, csirkemell kockák, reszelt sajt, görög joghurt, light majonéz, erős paprika, tofu, főtt tojás, teljes kiőrlésű tészta…

A saláta alapja a káposzta lesz, a hozzávalóknál kb. 2 adaghoz való mennyiségeket adtam meg a zöldségekből.

Vitaminos káposztasaláta

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A káposztát vágd vékony csíkokra, az almát, zellert, céklát pucold meg, majd reszeld le nagy lyukú reszelőn és keverd a káposztához.

Enyhén sózd meg, önts rá 1-2 ek-nyi gyengébb ecetet – különösen jó ízt ad az 5%-os fokhagymás, és/vagy almaecet, majd keverd jól össze. Illik még az ételbe a hagyma, a répa is, ha van otthon, egy kevés vékonyra szelt lilahagymával és reszelt répával tovább gazdagíthatod a salátádat. A fűszerezést is a fantáziádra bízom, nagyon jók bele pl. a bors, kömény, zöldfűszerek.

Öntetként elegendő lehet az ecet, de ha belefér az étrendedbe, a krémes görög joghurt, esetleg zsírszegény tejföl, light majonéz még finomabbá teszik. Lehet kísérletezni hidegen sajtolt olajokkal is.

Tálald csirke-, vagy pulykamellkockákkal, vagy sült füstölt tofuval! Tovább gazdagíthatod teljes kiőrlésű tésztával, sajttal, főtt tojással.

Jó étvágyat!

Processed with Moldiv

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!