-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Minden így kezdődött: futás után, milyen jó lenne egy gyors felszívódású fehérjeporos palacsintát enni, hogy a szénhidrátot és fehérjét visszatöltsem a bankba. Csak azzal nem számoltam, hogy az „olcsó… minden nagyon ócsó”-ért vásárolt kerámiaserpenyő meghiúsítja a tervet. A harmadik fényképezésre vállalhatatlan palacsinta kisütése után, fogtam magam, adtam hozzá egy kevéske zabkorpát, hogy ne legyen olyan híg a tészta, és bedobtam a sütőbe muffinulni. Így lett a regeneráló reggelim: a palacsinta-muffin. Házi túrókrémmel egyszerűen isteni!!! 🙂

Hozzávalók (10-12 db):

  • 50 g liszt
  • 70 g ősbúzapehely
  • 50 g zabkorpa (ha muffin lesz inkább a palacsinta)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 30 g Peak Delicious Whey fehérjepor (vaníliás ízű)
  • 1 evőkanál Peak MCT olaj
  • 1 db alma lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 dl tej

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Összes alapanyagot tegyük egy tálba, és keverjük csomómentesre. Ha ez megvan, akkor már csak egy jó serpenyő hiányzik. Kis olajjal kikenve tegyük fel melegedni a tűzhelyre. Egy palacsinta kb. fél merőkanálnyi tésztából készül, amit óvatosan merjük bele a serpenyőbe. Süssük készre.

Ha inkább muffinnak készítenénk el (íze mit sem változik, csak ezt talán könnyebb utazás közben enni), akkor a tésztához adjuk hozzá a zabkorpát, töltsük meg a muffinformákat, és előremelegített sütőben, 180 °C-on süssük készre 20-25 perc alatt.

100 g palacsintatészta 149.6 kcal-t, 7.5 g fehérjét, 21.8 g szénhidrátot és 3.5 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat!

muffin

fehérjés muffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!