Életem első amerikai palacsinta próbálkozása ez a télies ízvilágú narancspudingos proteinpalacsinta torony. Hogy sűrűbb és még finomabb legyen a tészta, a Peak Protein Pancake palacsintaporhoz egy banánt is hozzátettem, a töltelék pedig narancsos ízesítésű fehérjepuding lett. A végén a tetejére még egy kis Dietella is került, csak hogy fokozzuk az élvezetet.
Hozzávalók:
- 50 g Protein Pancake palacsintapor
- 1 közepes banán
- 1 narancs
- 1 adag vaníliapuding (bármilyen, ami belefér az étrendedbe, én proteinpudingot csináltam, de sima cukormentes puding is jó)
- 15 g Dietella
- víz
- EZ-coat olajspray
- mézeskalács fűszer vagy fahéj
Elkészítés:
A palacsintaport turmixold össze a banánnal és annyi vízzel, hogy sűrű, amerikai palacsintának való tésztát kapj. Szórj bele egy kis fahéjat, vagy mézes süti fűszert.
Egy serpenyőt fújj be olajspray-vel és süss kis palacsintakorongokat. Nekem 8 db lett. Lassan érdemes sütni, akár fedő alatt, hogy jól átsüljön.
A narancsból egy vagy több szeletet vágj le dísznek, utána pedig csavard ki a levét. Készítsd el a pudingot narancslével és ha kell, egy kis vízzel kiegészítve.
A palacsintákat a narancsos pudingkrémmel megkenve rétegezd egymásra, díszítsd naranccsal, Dietellával, fahéjjal.
Jó étvágyat!