„Mint a legtöbben én is nagyon szeretem a galuskát, szóval gondoltam kipróbálom diétásan, zablisztből. Először kicsit hitetlen voltam, de kellemesen csalódtam, mert tökéletes galuska sikeredett.
Nem ragadt össze stb. szóval galuskához méltóan viselkedett és még fini is volt. Természetesen a paprikás csirkét is igyekeztem alakbarátnak megfelelően készíteni, a tejfölt light joghurttal helyettesítettem. ” – Rádi Mariann fitnesz modell
Zablisztes galuska – hozzávalók:
- 300 gr zabliszt – én zabpelyhet őröltem lisztté kávédarálóval
- 2 db tojás
- víz
- E-Z vajaroma spray
Zablisztes galuska elkészítés:
Zablisztet összekevertem a 2 tojással annyi vízzel, hogy kevéssé ragadós masszával álljon össze.
Egy edényben vizet forraltam és galuskaszaggatóval elkészítettem a galuskát: pár perc az egész, a lényeg, hogy forrjon a víz, a víz tetejére feljövő galuskát pedig szűrőkanállal kihalásztam.
Így néz ki a galuska szaggatás. Nekem anyukám vett hivatalos galuskaszaggatót, de sima reszelőn fakanállal is ki lehet szaggatni a galuskát.
Az elkészült galuskákat lefújtam EZ vajaroma spay-vel, hogy finibbek legyenek 😉
Paprikás csirke – Hozzávalók:
- 400 gr csirkemell kockára vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár light joghurt
- pirospaprika őrlemény, só, bors
- 2 kiskanál teljes kiőrlésű búzaliszt
Paprikás csirke – elkészítés:
A hagymát megfonnyasztom pici olajon, azt olvastam, ilyenkor kell hozzáadni a pirospaprikát, mert ilyenkor jön elő a színe.
Beleborítom a csirkét és megpirítóm, majd felöntöm pici vízzel és még párolom egy picit.
Ha már megpuhult a csirke, beleöntöm a joghurtot és kicsit felforralom. 2 kiskanál teljes kiőrlésű búzalisztet sűrítem a szószt és jöhet a só, bors ízlés szerint.
Szerintem nagyon fini lett, és még ubisalit csináltam mellé (felszeletelt ubi, joghurt, fokhagyma, só, olívaolaj és lenmagolaj)
Rádi Mariann – fitnesz modell
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Diétás recept egy fitnesz modelltől: Csirkepaprikás zablisztes galuskával" című cikkhezSzia! Szuper recept, az lenne a kérdésem, ez a nokedli mennyiség kb hány adag? 🙂 köszi
300 g lisztmennyiségből viszonylag sok nokedlit tudsz készíteni. Nagyjából 3-4 adag.:)
És, ha a pörköltet olaj nélkül készíted, még diétásabb!
A recept: a húst forró serpenyőbe teszed, kevergeted, ha kifehéredett hozzáadod az apróra vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, fűszerezed, szükség szerint vizet teszel hozzá. Ha megpuhult a hús, ugyanúgy habarod. Nagyon finom!
Üdv: Zsuzsi