-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy különleges ízvilágú egészséges édesség receptje következik. Szerettem volna valami érdekeset kipróbálni pisztácia ízű fehérjeporral. Ahogy nézegettem mindenféle receptet, arra jutottam, hogy a naranccsal jól fog harmonizálni és elég karácsonyi íze és illata is lesz. Így készült el a pisztáciás-narancsos pohárkrém, amiben a krém szerepét a sovány túró tölti be a díszítést és az ízt pedig a narancs, a fahéj és a pisztácia adja.

Hozzávalók:

  • 250 g sovány krémes túró
  • ½ adag (15 g) pisztáciás fehérjepor (Whey Fusiont használtam)
  • 1 narancs
  • 30 g zabpehely
  • 10 g pisztácia
  • ízlés szerint édesítő
  • fahéj

Processed with MOLDIV

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A túrót keverd össze a fehérjeporral és annyi vízzel, amennyi ahhoz szükséges, hogy sima krémet kapj. Ha nem érzed elég édesnek, adj hozzá édesítőt. Ha nem krémes túrót használsz, akkor botmixerrel tudod krémessé tenni.

A narancsot pucold meg, szedd gerezdekre, majd kockázd fel. Szórd meg édesítővel – én eritritet használtam és fahéjjal, majd keverd jól össze.

A pisztáciákat is pucold meg, majd késsel aprítsd kisebb darabokra.

Ezek után már csak az összeállítás van hátra. Én két kis pohárba adagoltam a receptben lévő mennyiséget. Martinis poharak tökéletesek a célra.

Kanalazz a poharak aljára túrókrémet, erre szórj némi zabpelyhet, majd narancsot és pisztáciát. Ezt ismételd meg még egyszer és kész is egy pohárnyi desszert. A tetejére jusson több narancs és pisztáciadarabka.

Hűtőben hagyd pár órát, vagy egy éjszakát, hogy jobban összeérjenek az ízek és a zabpehely is kicsit megszívja magát nedvességgel.

Fogyaszd egészséggel!

Processed with MOLDIV

Fehérjés pohárkrém

Pisztáciás fehérjés pohárkrém

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.