-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Egy különleges, finom csokis-sztracsatellás, barackos desszertet hoztam, ami a nyári melegben kiváló hűsítő és még laktató is a sok egészséges összetevőnek köszönhetően.

Pohárkrém

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 3-4 (kb. 150 g) sárgabarack
  • ½ adag fehérjepor
  • 1 ek. útifű maghéj
  • 10 g chia mag vagy 1 tk. konjac liszt
  • 5 g holland kakaópor
  • 1 dl tej
  • 150 g cottage cheese, túró, vagy natúr, sovány sajtkrém
  • 1 kocka 90%-os étcsoki
  • édesítő ízlés szerint

Túrós pohárkrém

Elkészítés:

A barackokat magozd ki, majd turmixold össze az ízben hozzáillő fehérjeporral és 1 ek. útifűmaghéjjal. Ha kazeint használsz, nem feltétlenül kell az útifű, mert anélkül is elég sűrű lesz a krém.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A chia magot keverd össze a tejjel (ez lehet bármilyen, növényi tej is), a kakaóporral és ízlés szerint édesítővel.

A túrót, vagy cottage cheese-et (utóbbival finom, “sajttortás” íze lesz) botmixerrel és egy pici folyadékkal tedd krémessé, édesítsd, majd késsel forgácsold bele a csokit. Érdemes egy kevés csokit félretenni a díszítéshez.

Mindhárom krémet tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy megfelelő állagúra szilárduljanak. Ha folyósak maradnak, konjac liszttel lehet a legjobban segíteni rajtuk, de az útifűmagháj is megteszi, bár úgy az állaguk kicsit más lesz.

Rétegezd poharakba a krémeket, majd a tetejüket díszítsd csokiforgácsokkal, vagy barackkal. Fogyasztásig tedd őket vissza a hűtőbe.

Processed with Moldiv

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.