Az a bizonyos édesség, aminek senki nem tud ellenállni… két puha, omlós kakaós kekszréteg között lágy és selymes töltelék. Nevezhetjük bárhogy, Oreo-nak, Cooky-nak, tölthetjük bármivel, elmondható, hogy világszinten vagyunk megőrülve érte. Íme egy recept, ami által, ha elkészíted, még a diétádban sem kell lemondanod róla!
Az eredeti recept szerint az összetevők szinte 90%-a nem fér bele egy egészséges életmódba. Fehér liszt, keményítő, cukor, pálmaolaj, transzzsírok tömkelege, ízfokozók és még fokozhatnánk. Egy adag süti tápértéke egyenlő a nullával, viszont arra pont megfelelő, hogy vércukorszintünket az egekbe ugrassza. Olykor-olykor megengedhető, hosszú távon viszont semmiképp. Íme egy alternatíva, amit diétában is nyugodtan fogyaszthatsz, és nem kell a plusz kilók, narancsbőr miatt sem aggódnod.
Oreo recept
Hozzávalók az alaphoz:
- 250 g kókuszliszt vagy szénhidrát csökkentett liszt
- 3-4 ek. zsírszegény kakaópor
- 100 g Slim Secret fehérjepor (tejszínes-sütis vagy rumos-csokis ízben)
- 2 ek. 100% Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 1-2 ek. kókuszzsír
- édesítőszer tetszőlegesen
- 1 tojás
- vanília aroma
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
Mogyorókrémes töltelék:
- 2-3 ek. 100% Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 50 g Slim Secret Protein fehérjepor (csokoládés-mogyorós ízben)
- 100 g light Mascarpone vagy zsírszegény tejszín
Citromos-túrós töltelék:
- 100 g light Mascarpone
- 50 g Slim Secret Protein (citromos-túrós)
- vanília aroma
- pici kókusztej
- édesítőszer, ha még édesebbre szeretnéd
Oreo házilag recept
Elkészítés:
Először készítsük el a tölteni való kis kekszlapokat. Ehhez a tojás sárgáját keverd simára az édesítővel, a vanília aromával és a kókuszzsírral. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A lisztet, fehérjeport, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát keverd el, majd add hozzá a kikevert tojássárgáját, végül a tojásfehérje habot is. Add hozzá a mogyoróvajat, annyit, hogy egy könnyen összeálló, de gyúrható masszát kapj. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
Keverd simára a mogyoróvajat a Mascarpone krémmel, majd add hozzá a fehérjeport, és teljesen vegyítsd el benne, ne legyen csomós.
A másik változatnál is hasonlóan járj el. A Mascarpone krémhez adj egy kis vanília aromát, fehérjeport és ha szükséges a kókusztejet. Látni fogod az állagából, hogy szükséged lesz-e rá, a lényeg, hogy ne legyen túl folyós, de ragacsos sem.
Takard le a kész krémeket, és mehet a hűtőbe.
A tésztát nyújtsd ki vékonyra, és szaggasd ki kör alakúra. 160 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készen is van, vigyázz, hogy ne süsd túl, mert kiszárad.
Ha megsült, tedd félre, hagyd kihűlni.
Utána pedig jöhet is az utolsó lépés, vagyis 2 kekszlapot ragassz össze krémmel. Jó ha tudsz várni vele és pihenteted, hagyod összeérni az ízeket, de ha nem bírod ki, az sem baj.:)
Jó nassolást!
Ez a mennyiség nem házi fogyasztásra készült, a recept értékei alapján ennyi azért nem fog kijönni belőle, de talán nem is baj, mert nem lehet abbahagyni!