-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az a bizonyos édesség, aminek senki nem tud ellenállni… két puha, omlós kakaós kekszréteg között lágy és selymes töltelék. Nevezhetjük bárhogy, Oreo-nak, Cooky-nak, tölthetjük bármivel, elmondható, hogy világszinten vagyunk megőrülve érte. Íme egy recept, ami által, ha elkészíted, még a diétádban sem kell lemondanod róla!

Az eredeti recept szerint az összetevők szinte 90%-a nem fér bele egy egészséges életmódba. Fehér liszt, keményítő, cukor, pálmaolaj, transzzsírok tömkelege, ízfokozók és még fokozhatnánk. Egy adag süti tápértéke egyenlő a nullával, viszont arra pont megfelelő, hogy vércukorszintünket az egekbe ugrassza. Olykor-olykor megengedhető, hosszú távon viszont semmiképp. Íme egy alternatíva, amit diétában is nyugodtan fogyaszthatsz, és nem kell a plusz kilók, narancsbőr miatt sem aggódnod.

Oreo recept

Hozzávalók az alaphoz:

  • 250 g kókuszliszt vagy szénhidrát csökkentett liszt
  • 3-4 ek. zsírszegény kakaópor
  • 100 g Slim Secret fehérjepor (tejszínes-sütis vagy rumos-csokis ízben)
  • 2 ek. 100% Peak Peanut Butter mogyoróvaj
  • 1-2 ek. kókuszzsír
  • édesítőszer tetszőlegesen
  • 1 tojás
  • vanília aroma
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna

Mogyorókrémes töltelék: 

Citromos-túrós töltelék:

  • 100 g light Mascarpone
  • 50 g Slim Secret Protein (citromos-túrós)
  • vanília aroma
  • pici kókusztej
  • édesítőszer, ha még édesebbre szeretnéd

Oreo házilag recept

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Először készítsük el a tölteni való kis kekszlapokat. Ehhez a tojás sárgáját keverd simára az édesítővel, a vanília aromával és a kókuszzsírral. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A lisztet, fehérjeport, kakaóport, sütőport és  szódabikarbónát keverd el, majd add hozzá a kikevert tojássárgáját, végül a tojásfehérje habot is. Add hozzá a mogyoróvajat, annyit, hogy egy könnyen összeálló, de gyúrható masszát kapj. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

Keverd simára a mogyoróvajat a Mascarpone krémmel, majd add hozzá a fehérjeport, és teljesen vegyítsd el benne, ne legyen csomós.

A másik változatnál is hasonlóan járj el. A Mascarpone krémhez adj egy kis vanília aromát, fehérjeport és ha szükséges a kókusztejet. Látni fogod az állagából, hogy szükséged lesz-e rá, a lényeg, hogy ne legyen túl folyós, de ragacsos sem.

Takard le a kész krémeket, és mehet a hűtőbe.

A tésztát nyújtsd ki vékonyra, és szaggasd ki kör alakúra. 160 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készen is van, vigyázz, hogy ne süsd túl, mert kiszárad.

Ha megsült, tedd félre, hagyd kihűlni.

Utána pedig jöhet is az utolsó lépés, vagyis 2 kekszlapot ragassz össze krémmel. Jó ha tudsz várni vele és pihenteted, hagyod összeérni az ízeket, de ha nem bírod ki, az sem baj.:)

Jó nassolást!

feherjes-oreo-hazilag

Ez a mennyiség nem házi fogyasztásra készült, a recept értékei alapján ennyi azért nem fog kijönni belőle, de talán nem is baj, mert nem lehet abbahagyni!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.