Hat összetevő, egy-két keverés, pár perc sütés és bummmm! Kész a kalóriaszegény élvezet! Ez a süti átmenet a szuflé, a muffin és a brownie között. Olyan gyorsan elkészül, hogy amíg elmosogatod az összekent edényeket, tutira megsül.
Csokoládé felfújt
- 1 púpos evőkanál darált zabpehely (vagy zabpehelyliszt)
- 1,5 evőkanál dupla csokis Whey protein vagy cukormentes kakaópor
- 1 csipet só
- 1 pici sütőpor
- 1 banán
- 1 evőkanál édesítő
- 2 db szuflé forma
Diétás csokoládé felfújt
A zabpelyhet keverd össze a proteinnel vagy kakaóval, a sóval és a sütőporral, édesítővel. Egy másik edényben villával pürésítsd a banánt, majd keverd a száraz hozzávalókkal egynemű masszává. Ne legyen túl folyós. Ha kell, tegyél még hozzá kakaót/proteint.
Ha kész vagy ezzel, töltsd szuflé formákba (nekem kettő lett, kb. ennyivel számolj te is).
Tedd előmelegített, 180 fokos sütőbe, és addig süsd, míg a teteje megszilárdul – ez olyan 8- 10 percet vesz igénybe. Ha teheted, érdemes hőlégkeverésen sütni.
A lényeg, hogy a teteje szilárd legyen a belseje pedig finoman puha, szinte folyós. Mint egy szuflé.
Majd tedd egy kicsit hidegre, hogy hűljön, aztán kanalazhatod! Ugye, milyen finom?!
És még a mosogatás is megvan! 😉
Hogy tetszik?