A fahéjas alma illatánál aligha tudnék jobbat elképzelni egy cidris őszi napon- talán csak abban az esetben ha ez egy puha, meleg sütivel társul – Pont mint ez az almás-grízes szelet!
Az alma az egyik kedvenc gyümölcsöm amit minden formában imádok elkészíteni és persze megenni ?
Simán önmagában, lereszelve, köretként húsok mellé vagy desszertként süteményekbe.
Most egy édes fahéjas-almás-grízes receptet hoztam ami megállja a helyét alakbarát desszertként alacsony szénhidráttartalma és magas fehérjetartalma miatt!
Hagyományos gríz helyett a Peak tejbegríze került bele aminek több szuperképessége is van.
- Csak víz/tej kell az elkészítéséhez
- 54% a fehérjetartalma
- Főzni sem kell
Emellett isteni finom és órákra eltelít magas rosttartalma miatt!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
|
- 50 g Peak Milky Grits tejbegríz - 54% fehérjével!
- 50 g zabliszt
- 10 g Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- 1 tk sütőpor
- 175 g kefír
- 3 db alma
- 2 db 1 tojás
- fahéj Ízlés szerint
- 2 ek citromlé
Hozzávalók
|
- Kettő almát lereszelünk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk fahéjjal és kicsit állni hagyjuk.
- Addig a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a kefírt majd a többi hozzávalót is.
- Az almát kicsit kinyokodjuk és azt is belekeverjük, majd kivajazott, lisztezett hőálló tálba öntjük a masszát.
- A harmadik almát vékony szeletekre vágjuk és tetszés szerint a tetejére pakoljuk.
- 180 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.