-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ezt a receptet először a férjemnek készítettem, egészséges, húsmentes legyen, de erőt adjon neki a munka és az edzés mellett. Sok szénhidrátot fogyaszt, de fokozottan kevés zsírt. Ő tipikusan az a férfi, aki képes a nagy sietség mellett csak bekapni egy fehérje szeletet vagy valamit, vagy nem is enni…

Mivel húst én nem fogyasztok, de néha hiányzik valami finom panírba forgatott főétel. Ennek a helyettesítésére kiváló a falafel, ami gluténmentes és bio, vegán. Én porból szoktam készíteni. Ez egy gyors változat, ennél a receptnél inkább a köret elkészítése több idő, a tömegeléshez alkalmas, vegetáriánus, vegán életmód mellett.

1 adag étel 200g krumplipürét, 100g lilakáposztát, 3 db Falafel fasírtot (84g) és 40g kukoricát tartalmaz. Aminek a tápanyagtartalma:

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

Tápanyagadatok
Villámgyors zöldséges falafel tál
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 440 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10g 15%
Szénhidrát 70g 23%
Fehérje 14g 28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A krumplipüréhez
  • 1 kg burgonya
  • 70 gramm laktózmentes vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint
A párolt káposztához
  • 350 gramm lilakáposzta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél tk római kömény
  • 1 tk barna cukor
  • fél tk
  • 1 tk ecet
A falafelhez
  • 1 csomag falafel por Vagy te magad is elkészítheted ezt, csicseriborsóból vagy csicseriborsó darából, csicseriborsó lisztből, rizsliszt, vöröshagyma, só, petrezselyem, római kömény, koriander fokhagyma és fehér bors hozzáadásával.
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A krumplipüréhez
  • 1 kg burgonya
  • 70 gramm laktózmentes vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint
A párolt káposztához
  • 350 gramm lilakáposzta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél tk római kömény
  • 1 tk barna cukor
  • fél tk
  • 1 tk ecet
A falafelhez
  • 1 csomag falafel por Vagy te magad is elkészítheted ezt, csicseriborsóból vagy csicseriborsó darából, csicseriborsó lisztből, rizsliszt, vöröshagyma, só, petrezselyem, római kömény, koriander fokhagyma és fehér bors hozzáadásával.
Elkészítés
  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és bő sós vízben teljesen puhára főzzük.
  2. Közben a falafel port a csomagoláson előírtak szerint 260 ml forró vízbe áztatjuk, majd vizes kézzel fasírt szerű formákat csinálunk a masszából.
  3. 180 fokon kb.25-30 percig sütjük, félidőnél megforgatjuk.
  4. A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, az olívaolajat a serpenyőbe öntjük rá pedig a káposztát és lefedjük. Kb. 40 percig dinszteljük. A vége felé ízesítjük.
  5. Mivel a falafel és a káposzta kb. ugyanannyi idő alatt lesz kész, mikor a sütőbe raktuk a falafel fasírtot, a káposzta már legyen a serpenyőben.
  6. A főtt krumpliról leöntjük a víz nagy részét, de maradjon egy kicsi, majd krumpli törővel összetörjük, a vaj és a tejföl hozzáadásával krémessé pépesítjük, megsózzuk. Mikor minden elkészült, tálalhatunk.

Ha viszont ennél húst, akkor IDE!

falafel

zöldséges falafel

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!