-+=
Olvasási idő: 2 percA tiramisut mindenki imádja. Legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem szerette – valamilyen formáját! Mert ugye aki diétázik, annak a babapiskóta és a súlyos-zsíros fehér krém messze nem opció…
De ez is el lehet készíteni diétás(abb) formában. HOGY???
- amikor a piskótát te sütöd egészséges lisztből
- amikor a krémbe teszel még plusz protein port is, hogy növeld a fehérjebevitelt
- amikor a csoki krém is cukormentes
- a végén pedig az összeszerelésnél még banánt is teszel bele – ami jójó, nem diétás, de egészséges, és kimondottan jót tesz az izomműködésnek!
Tápanyagadatok
Banános tiramisu
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 424
Ebből zsírsavak (kcal) 252
% DV (napi érték)*
Összes zsír 28g
43%
Szénhidrát 32g
11%
Fehérje 12g
24%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
A piskóta
- 4 db tojás
- 80 gramm por édesítő
- fél csomag sütőpor
- 80 gramm cukrozatlan kakaópor
- 50 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető Peak Vegan fehérjével)
A csokiréteg
- 200 ml habtejszín
- 200 gramm cukormentes csokoládé
A krémhez
- 1 tk zselatin
- 4 db tojássárgája
- 300 ml habtejszín
- 100 gramm por édesítő
- 250 gramm light mascarpone
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel
- 400 gramm banán
Hozzávalók
A piskóta
A csokiréteg
A krémhez
|
Elkészítés
- A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat és a fehérjét habbá verjük robotgéppel az édesítővel, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat - végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
- Egy kb 20x 30-as sütőlemezre sütőpapírt terítünk és erre öntjük a masszát, amit elegyengetünk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
- A csoki öntethez a tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokit és olvadásig keverjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a zselatint fél dl hideg vízben megduzzasztjuk, majd mikróban felolvasztjuk. A tojás sárgákat villával elkeverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a forró tejszínt és az oldott zselatint, a mascarponét és végül a proteint is. Elkeverjük és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
- Dermedés után robotgéppel felhabosítjuk, a piskótát felkockázzuk.
- Egy kb 1.5 liter űrtartalmú üveg tálba rétegezzük. Piskóta, csoki öntet, banán karikák (a tál oldalára is), és erre a mascarponés krémet. Addig rétegezzük amíg elfogynak az alapanyagok. A tetejét a világos krémmel zárjuk!