-+=
Olvasási idő: 2 perc

A hagyományos Szentgyörgyi palacsinta túrós változatát már elkészítettem, íme egy másik ízvilág, csak hogy ne legyen olyan unalmas a diéta. 😉

Hozzávalók: (közepes méretű jénai tálban való elkészítésnél)

Elkészítés:

A palacsintaport kikeverjük shaker-ben a vízzel, 1-2 percet pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat (nekem 8 db lett belőle).

TOTÁLISAN ingyenes a kiszállítás a Peakshopban + 50% OFF! (minden 2.)

A palacsintákat megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval és feltekerjük.

A pudingport megfőzzük az eritritollal, vízzel és a tejjel. Ízlés szerint még tehetünk bele csokis-rumos fehérjeport, így csak még intenzívebb lesz az íze.

A palacsintákat 2 cm vastagságúra vágjuk és így kezdjük belepakolni a jénai tál aljába, de természetesen akár maradhatnak feltekert formában is, nem szükséges felvágni.

Ráöntjük a pudingport a palacsintákra. Közben a tojásfehérjét a folyékony édesítővel kemény habbá verjük, ha kész egy kanál segítségével rápakoljuk a puding tetejére. Előmelegített sütőbe 200 fokon 10 percig sütjük.

lekvaros-dios-palacsinta

TIPP: Tojásfehérje habhoz variációk

  1. felverjük a tojásfehérjét édesítővel
  2. felverjük a tojásfehérjét édesítővel + darált dió
  3. felverjük a tojásfehérjét és utána óvatosan belekeverünk 1 ek. baracklekvárt és darált diót
  4. felverjük a tojásfehérjét édesítővel és sütés után teszünk rá lekvárt, darált diót vagy a nagyon édesszájúak és még vízzel kikevert csokis-rumos fehérjével is meglocsolhatják.

Bárhogyan is készíted, nagyszerű lesz a végeredmény!

barackos-turos-feherjepalacsinta

Lekváros proteinpalacsinta

Diós lekváros proteinpalacsinta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!