Nincs is finomabb desszert ilyenkor, mint a pihe puha, meleg és jó sok töltelékkel megrakott almás pite!
Szerintem ez a desszert tipikusan őszi bús, komor és ködös napok megmentője, a maga fahéjas illatával.
Barátok érkeztek hozzánk és mivel az idő se kedvezett nekünk, így feldobtam a napunkat egy jó meleg almás pitével. Mondanom sem kell, ez a desszert eléggé közkedvelt. 🙂
Teljesen diétásan készítettem el, fehérliszt és cukormentesen.
Plusz raktam még bele a Peak diókrémből is, ami teljesen feldobta az ízét. Ez a diókrém valami elképesztően finom! A pite után, naná mindenki rácsapott a diókrémre, addig kanalaztuk, míg el is fogyott. 😀
Tökéletes ízvilága és krémessége nagy sikert aratott!
Egyébként, a Peak krémek közül, ez a második kedvencem. Ha tehetném, egész nap tudnám kanalazni. 😀
Sőt, most az összes karácsonyi ízvilágú krémet egy csomagban is meg lehet kapni. Egyszerűen imádom ezt a csomagot!
- sütikbe is lehet tenni,
- magába is eheted,
- mindegyik teljesen cukormentes és
- fehérjedús!
A pite tészta, ami teljesen gluténmentes, extra fehérjeforrásként és plusz ízt adva neki , fahéjas csiga ízű slim&beauty proteinport is kapott. Nagyon finom lett tőle a tésztája!
Úgy érzem ez még egy kör sütést megérdemel!
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 170 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 50 gramm rizsliszt
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel fahéjas csiga íz 500g
- 130 gramm vaj NEM margarin!
- 5 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- fél csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 1 evőkanál natúr Skyr joghurt
- 1 db tojás fehérje megkenni a tésztát
- 1 db tojás sárgája megkenni a tetejét
- 8 db alma (magozva, meghámozva)
- 10 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- 1 db (bio) citrom leve
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
Hozzávalók
Pite tésztához:
Almás réteghez:
|
- A pite tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd rakd hűtőbe egy fél órára.
- Közben az almákat reszeld le és ízesítsd.
- A tésztát nyújtsd ki, két sütőpapír között és rakd piteformába. Óvatosan vágd körbe. (A levágott tészta még kelleni fog a tetejére!) Szurkáld meg villával és egy db tojás fehérjével kend le. Mehet a sütőbe 180 fokon kb 10 percre. (Épphogy addig, míg rádermed a tojásfehérje a tésztára.)
- Ha rádermedt a tojásfehérje, vedd ki a sütőből és rakd bele az almatölteléket.
- Ezután a megmaradt tésztát újból nyújtsd ki és vágd fel csíkokra. Rakd rá az almás rétegre, kend le tojássárgájával és rakd be sütőbe maximum 20 percre 180 fokon. Ha szép piros a teteje, már kész is. Tetejét megszórhatod por eritrittel.