-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nincs is finomabb desszert ilyenkor, mint a pihe puha, meleg és jó sok töltelékkel megrakott almás pite!

Szerintem ez a desszert tipikusan őszi bús, komor és ködös napok megmentője, a maga fahéjas illatával.

Barátok érkeztek hozzánk és mivel az idő se kedvezett nekünk, így feldobtam a napunkat egy jó meleg almás pitével. Mondanom sem kell, ez a desszert eléggé közkedvelt. 🙂

Teljesen diétásan készítettem el, fehérliszt és cukormentesen.

Plusz raktam még bele a Peak diókrémből is, ami teljesen feldobta az ízét. Ez a diókrém valami elképesztően finom! A pite után, naná mindenki rácsapott a diókrémre, addig kanalaztuk, míg el is fogyott. 😀

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tökéletes ízvilága és krémessége nagy sikert aratott!

Egyébként, a Peak krémek közül, ez a második kedvencem. Ha tehetném, egész nap tudnám kanalazni. 😀

Sőt, most az összes karácsonyi ízvilágú krémet egy csomagban is meg lehet kapni. Egyszerűen imádom ezt a csomagot!

  • sütikbe is lehet tenni,
  • magába is eheted,
  • mindegyik teljesen cukormentes és
  • fehérjedús!

A pite tészta, ami teljesen gluténmentes, extra fehérjeforrásként és plusz ízt adva neki , fahéjas csiga ízű slim&beauty proteinport is kapott. Nagyon finom lett tőle a tésztája!

Úgy érzem ez még egy kör sütést megérdemel!


Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Pite tésztához:
Almás réteghez:
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Pite tésztához:
Almás réteghez:
Elkészítés
  1. A pite tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd rakd hűtőbe egy fél órára.
  2. Közben az almákat reszeld le és ízesítsd.
  3. A tésztát nyújtsd ki, két sütőpapír között és rakd piteformába. Óvatosan vágd körbe. (A levágott tészta még kelleni fog a tetejére!) Szurkáld meg villával és egy db tojás fehérjével kend le. Mehet a sütőbe 180 fokon kb 10 percre. (Épphogy addig, míg rádermed a tojásfehérje a tésztára.)
  4. Ha rádermedt a tojásfehérje, vedd ki a sütőből és rakd bele az almatölteléket.
  5. Ezután a megmaradt tésztát újból nyújtsd ki és vágd fel csíkokra. Rakd rá az almás rétegre, kend le tojássárgájával és rakd be sütőbe maximum 20 percre 180 fokon. Ha szép piros a teteje, már kész is. Tetejét megszórhatod por eritrittel.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.