Családi összejövetelre egy univerzális sütemény volt a challenge, amit fogyaszthat cukorbeteg, diétázó és az is aki utálja a diétás sütiket :))) (Lehet azokat utálni? :))
Okozott egy kis fejtörést, de sikerült megtalálni az igazit. Ez a habkönnyű csokis krémes volt a sztár nálunk hétvégén kicsiknél, nagyoknál egyaránt így bátran ajánlom nektek is, nem fogtok csalódni
A recepthez a Peak étcsokikrémjét is bevetettem, ami természetesen cukormentes, VEGÁN és isteni ízt ad a krémnek!
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojás
- 5 ek zabliszt
- 1,5 ek négyszeres
- 2 dl cukormentes hulala
- Fél csomag zselatin fix
- 30 g Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel-choco-rum
- 2-3 ek Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- 1 tábla étcsoki (vagy tejcsoki)
- 1 ek kókuszzsír
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez
A csokimázhoz:
|
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd a sárgáját az édesítőszerrel szintén „habosra” verjük.
- A sárgájához óvatosan hozzáadjuk a fehérjét és addig keverjük míg egynemű masszát nem kapunk.
- Végül kanalanként a lisztet is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
- Egy magasabb falú téglalap alakú sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (nekem 29x19 méretű volt)
- 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- Míg sül a piskóta elkészítjük a krémet is. A habtejszínt kemény habbá verjük 1-2 perc alatt majd hozzáadjuk a zselatint és a csokikrémet is.
- A kész piskótát ketté vágjuk. Az egyik lesz az alja, másik a teteje. Az aljára ráhalmozzuk a krémet (ezt hagyjuk a formában) és vizes kézzel vagy kanállal lenyomogatjuk óvatosan, hogy ne legyen levegős és szép tömör krémet kapjunk.
- A csokit apróra vágjuk, hozzáadjuk a kókuszzsírt és háromszor fél percre a mikróba tesszük. Jól elkeverjük majd a kész sütire öntjük.
- 1-2 órára a hűtőbe tesszük.