Én hólabdának ismerem, de kozák sapka néven is ismert ez az isteni sütemény! Biztos vagyok benne, már mindenki találkozott vele. 🙂
Picit módosítottam a hagyományos recepten és ez most egy sokkal diétásabb változat lett, a krémjébe pedig csempésztem egy kis cukormentes kókuszkrémet is!
Ezzel így sokkal intenzívebb ízű és sokkal finomabbak lettek a hólabda sütik! De mitől lett ez diétásabb?
Nem tartalmazz lisztet, cukrot és zsiradékot sem!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Az eredeti receptben, hagyományos kakaós piskótából készül, amit akár te is el tudsz készíteni zabliszttel, de én most a gyors bögrés süti port választottam hozzá, amibe kakaóport kevertem!
Így nem kell sok macera vele, csak víz és a bögrés süti por és kész is egy tökéletesen ruganyos, puha piskóta!
A krémjébe pedig istenien passzol a Peak cukormentes kókuszkrémje! Ezt mindenképp próbáld ki! 🙂
Ez a kókuszkrém ízre, teljesen olyan, mint a raffaelló közepén lévő krém! Csak hát ez cukormentes és vegán is!
Ha ki szeretnéd próbálni ezeket az isteni finom cukormentes krémeket, akkor most ITT EGY CSOMAGBAN megkapod őket, benne ezzel az isteni finom és közkedvelt kókuszkrémmel és étcsoki krémmel együtt! 🙂
Mutatom is részletes leírással a diétás hólabda vagy kozák sapka recepjtét!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
db
|
- 150 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül
- 150 ml víz
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 dl cukormentes kókusztej
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém vagy cukormentes étcsokoládé olvasztva
- kókuszreszelék (hempergetőbe)
Hozzávalók
A piskótához:
Krémhez:
Tetejére:
|
- A bögre süti port keverd el a vízzel, a sütőporral és a kakaóporral. Öntsd sütőpapírral bélelt tepsin egy négyszögletes edénybe vagy a képen látható állítható négyszögletes formába. Süsd 160 fokon kb 15-20 percig. Közben végezz tűpróbát, hogy átsült-e.
- Ha kihűlt a tészta, akkor egy pogácsa szaggatóval, szaggass ki a tésztából köröket. (Nekem egy boros pohár volt segítségemre erre. :D) Ha ez kész, a maradék tésztát NE DOBD KI! Jó lesz még akár egy pohárkrém alapnak 🙂 A kész köröket vágd félbe óvatosan egy éles késsel.
- A krémhez, a vanília pudingot készítsd el a kókusztejjel. Jó sűrűre főzd össze! Ha nem sikerül, egy kis keményítőt adhatsz hozzá. Ízesítsd, ha szeretnéd eritrittel és hagyd kihűlni! Kanalazd bele a kókuszkrémet, és a félbevágott piskóta korongok alsó felét kend meg vele, majd rakd rá a tetejét is. (Ezzel összetapasztva)
- A korongok oldalát is kend meg a vanília pudingos, kókuszkrémes krémmel és hempergesd meg őket kókuszreszelékbe.
- Tetejére kanalazz cukormentes étcsoki krémet, vagy olvassz rá cukormentes étcsokit. Pár perc dermedés után, már eheted is! Nagy sikere volt nálunk! 🙂