-+=
Olvasási idő: < 1 percA Peak Tai Chi rendezvényen kapott csokis-rumos fehérjeporból készítettem, ezeket a finom és krémes muffinokat.
Vigyázat, alkoholos! Nálunk nagyon hamar elfogyott, mindenkinek ízlett – így ha szeretnél egy nem szokványos muffint készíteni, akkor ez pont neked való! Akár a párod is meglepheted vele!
Nem tömény, finom, krémes, édes, de egészséges!
Tápanyagadatok
Rumos csokis muffinok mascarpone krémmel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 186
Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5,7g
8%
Szénhidrát 16,6g
5%
Fehérje 10,6g
20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A muffinokhoz
- 3 db tojás
- 1 evőkanál eritrit
- 150 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 100 gramm almapüré
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
- 100 gramm light mascarpone
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 4-5 evőkanál Toffee krémlikőr
Hozzávalók
A muffinokhoz
A krémhez
|
Elkészítés
- 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Először a muffin tésztát készítjük el.
- A 3 tojást szétválasztjuk, a fehérjét szép habbá verjük az 1 evőkanál eritrittel. A tojás sárgáját is jól verjük fel.
- Egy tálba öntjük a darált zabpelyhet,szódabikarbónát, almapürét. Ízesítjük a vanília aromával, a csokis-rumos fehérjével.
- Ezt szép homogén masszává keverjük a tojás fehérjével, és a sárgájával.
- Muffin formákba töltjük, nekem 8 kis muffin lett ebből a tésztából, kb. 10-15 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük.
- Míg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet, csomómentesre keverjük a mascarponét, a csokis-rumos fehérjével és a krémlikőrrel.
- A muffinokat sütés után mindenképpen hagyjuk kihűlni, addig nem kerülhet rá a krém.
- Ennyire egyszerű, jó étvágyat kívánok hozzá!