Cukormentes és omlós zserbó, amit egy cukrászkönyben találtunk!
Cukrászkönyben talált, isteni omlós zserbó, amit cukor nélkül készítettünk el!
Cukrászkönyben talált, isteni omlós zserbó, amit cukor nélkül készítettünk el!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Tradicionális és omlós zserbó, amit egy cukrászkönyvben találtam – csak annyit trükköztem, hogy cukormentessé alakítottam. Így egy pirinyót diétásabb (azért ne áltassuk magunkat…:)) – illetve cukorbeteg rokonok is ehetik.
Amúgy a Cukrász receptek mindig hullabiztosak. Ezért imádom a CUKRÁSZATBAN készített bejglimet, aminek a receptje manapság közkincs. IDE KATTINTVA meg tudod Te is szerezni (emailen kapod a pdf-et) hogyan csinálunk bejglit a cukrászdában – ez is cukormentes!!!!
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Tipp, ha szereted a zserbót és diétázol: Van ZSERBÓS Peak Slim fehérjepor, amiben nincs szénhidrát, csak fehérje! Igazi diós feeling, kis barackos csokis beütéssel! Hardcore diétához tökéletes!
200grammvaja fele lehet disznózsír, akkor lesz extra omlós!
80mltej
2dbtojássárgája
12grammélesztő
1késhegynyisütőpor
A töltelék
250grammdió
100grammPoreritrit
350grammcukormentes barack lekvár
Csokiréteg
20grammcukormentes kakaópor
30mltej
ízlés szerintédesítő és rum
50grammvaj
Elkészítés
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, az édesítőt, és a sütőport. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd ezután az élesztőt rámorzsoljuk.
A langyos tejben elkeverünk a tojások sárgáját, és az élesztőre öntjük. Dolgozzuk ki a tésztát, és tegyük pihentetni hűtőbe 2-3 órára legalább.
Addig elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a porceritrittel és 2 egyenlő részre osztjuk, hogy egyforma legyen a töltelék a rétegek között.
Összeállítás: a tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és akkora méretűre nyújtjuk a lapokat, mint a tepsink.
A tésztára kenjük a lekvár felét és az egyik adag diós keverékkel megszórjuk. Ismét egy tésztaréteg, lekvár és diós keverék… és a tészta.
Sütés előtt egy hústűvel 10-15 helyen megszurkáljuk az aljáig.
Sütés: 180 fok, alsó-felső, kb. 30 perc
Ha kisült, hagyjuk állni pár órát. A csokiréteg cukormentes csoki olvasztása és olajjal készül sokszor, de a kakaó-tej-édesítő-vaj-rum még fényesebb és könnyebben szeletelhető mázt ad.
Eddigi hozzászólások a "Cukormentes és omlós zserbó, amit egy cukrászkönyben találtunk!" című cikkhez
Kedves Peakshop!
Tanácstalan vagyok, mert cukor, glutén és laktózmentes ételeket tudok fogyasztani.Nem tudom, hogy a termékek közül melyek ezek? Kérem válaszát.
Köszönöm Molnárné Fajván Gyöngyi
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Cukormentes és omlós zserbó, amit egy cukrászkönyben találtunk!" című cikkhezKedves Peakshop!
Tanácstalan vagyok, mert cukor, glutén és laktózmentes ételeket tudok fogyasztani.Nem tudom, hogy a termékek közül melyek ezek? Kérem válaszát.
Köszönöm Molnárné Fajván Gyöngyi
Szia Gyöngyi,
Itt találod ezeket a fehérjeporokat: https://peakshop.hu/shop/kategoriak/feherjek/laktozmentes_feherje
Itt találod az egyéb termékeket: https://peakshop.hu/shop/peak_girl/vegan_termekek
Nézd át kérlek, és segítünk ha van kérdésed még. Móni