-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nemrég az egyik üzletben találtam darált szűzpecsenyét, ami köztudottan a sertés egyik legzsírszegényebb és legfinomabb része. Rögtön megvettem, de azt még nem tudtam, hogyan fogom elkészíteni. Találtam egy jó kis fasírt receptet, amit sütőben, muffinformákban kell elkészíteni. Eredetileg zsemlével és szalonnál készül, persze ezen egy kicsit változtattam, de az ízhatás így is remek.

Fasírt

Hozzávalók 12 db nagyobb formához:

  • 400-500 g sovány darált hús, esetemben szűzpecsenye
  • kb. 50 g zabpehely
  • ½ fej hagyma
  • 2 db nyers tojás
  • 6 db főtt tojás
  • fűszerek: só, bors, paprika, petrezselyem, fokhagyma
  • 12 csík Feketeerdei, Serrano vagy hasonló sonka (én 6 széles szeletet feleztem el)

Diétás fasírt

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojásokkal és a fűszerekkel. A főtt tojásokat pucold meg és vágd őket ketté keresztbe.

A muffinformákba tedd be először a sonkacsíkot, arra egy púpozott evőkanál húsos masszát. Ebbe nyomd bele a fél tojást, majd fedd be még egy kanálnyi hússal, végül hajtsd rá a sonkacsíkok végeit. Ezt ismételd meg, míg el nem fogynak az alapanyagok, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre.

Processed with MOLDIV

Egy adagnak nálam 2 fasírt felel meg, ami finom hidegen-melegen, akár rizzsel, savanyúsággal, vagy egy könnyebb salátával. Utóbbihoz 3 db is belefér.

Te milyen gyakran fogyasztasz sertéshúst a diétádban?

Processed with MOLDIV

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!