-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mindenképpen zsírszegényen akartam készíteni a fanta szeletet, de az, hogy ilyen mértékben sikerült az kicsit véletlen műve is. :)) Hozzáadott vajat, margarint, tojást nem tartalmaz – és a túró is zsírszegény ami belekerült.
Ebből következik, hogy a szénhidrát és a fehérje az, ami dominál ez esetben.

De, hogy ne tolódjon el nagyon a szénhidrát irányába a süti adtam hozzá a Peak legújabb vegán fehérjeporából is, így számomra megfelelőek lettek az arányok. Ha egy igazán jó vegan protein kerestek, akkor mindenképpen többkomponensűt válassz, és olyat, amiben FINOM alapanyagok vannak – mint például a mandula, vagy épp a diós-mákos beütésű kendermag. Ilyen a Peak Yummy Vegan fehérje – ami ezek miatt  a többi fehérjék között is kitűnik, mert FINOM. Csak borsó-rizs fehérjéből nehéz (nem lehet) finom fehérjét csinálni.

Egy nem túl édes, friss, jól eső harapnivaló lett, ami ilyen melegben még inkább jól esik.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!


Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
A krémhez
Hozzávalók a tetejéhez:
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 dl cukormentes fanta
  • 4 db zselatinlap
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
A krémhez
Hozzávalók a tetejéhez:
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 dl cukormentes fanta
  • 4 db zselatinlap
Elkészítés
  1. A piskótához összekeverjük az alapanyagokat (a lisztet adjuk hozzá utolsó lépésként) és alaposan elkeverjük.
  2. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon (nem légkeverésen) 30 perc alatt készre sütjük.
  3. A zselatinlapokat egyenként beáztatjuk hideg vízbe 5 percre majd kinyomkodjuk. A 2 db-ot amit a túrós rétegbe szánunk körülbelül 3 evőkanál vízbe tesszük és elkezdjük hevíteni, hogy teljesen felolvadjon benne.
  4. Közben a túrós réteget is összekeverjük és hozzáadjuk a zselatint.
  5. A fantás réteghez kimérjük a folyadékokat és hozzáadjuk a 4 db hidegvízből kivett, kinyomkodott zselatinlapot így kezdjük el melegíteni. Ha elolvadt benne a zselatin hagyjuk hűlni.
  6. Ha sütőpapírral csináltuk akkor összeállítás előtt természetesen le kell húzni a piskótáról és úgy visszarakni a formába. Ezután mehet rá a túrós réteg, végül a fantás (nem baj ha nem hűlt ki teljesen) és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Vegan fehérjeszelet ITT!

fanta szelet

diétás fanta szelet

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.