Diétás fanta szelet – cukor, laktóz és gluténmentes üdítő sütike!
Nyári frissítő miért ne lehetne egy könnyed TOTÁL ZSÍRSZEGÉNY és alakbarát fanta sütike?
Nyári frissítő miért ne lehetne egy könnyed TOTÁL ZSÍRSZEGÉNY és alakbarát fanta sütike?
-+=
Olvasási idő:2perc
Mindenképpen zsírszegényen akartam készíteni a fanta szeletet, de az, hogy ilyen mértékben sikerült az kicsit véletlen műve is. :)) Hozzáadott vajat, margarint, tojást nem tartalmaz – és a túró is zsírszegény ami belekerült.
Ebből következik, hogy a szénhidrát és a fehérje az, ami dominál ez esetben.
De, hogy ne tolódjon el nagyon a szénhidrát irányába a süti adtam hozzá a Peak legújabb vegán fehérjeporából is, így számomra megfelelőek lettek az arányok. Ha egy igazán jó vegan protein kerestek, akkor mindenképpen többkomponensűt válassz, és olyat, amiben FINOM alapanyagok vannak – mint például a mandula, vagy épp a diós-mákos beütésű kendermag. Ilyen a Peak Yummy Vegan fehérje – ami ezek miatt a többi fehérjék között is kitűnik, mert FINOM. Csak borsó-rizs fehérjéből nehéz (nem lehet) finom fehérjét csinálni.
Egy nem túl édes, friss, jól eső harapnivaló lett, ami ilyen melegben még inkább jól esik.
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
A piskótához összekeverjük az alapanyagokat (a lisztet adjuk hozzá utolsó lépésként) és alaposan elkeverjük.
Egy szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon (nem légkeverésen) 30 perc alatt készre sütjük.
A zselatinlapokat egyenként beáztatjuk hideg vízbe 5 percre majd kinyomkodjuk. A 2 db-ot amit a túrós rétegbe szánunk körülbelül 3 evőkanál vízbe tesszük és elkezdjük hevíteni, hogy teljesen felolvadjon benne.
Közben a túrós réteget is összekeverjük és hozzáadjuk a zselatint.
A fantás réteghez kimérjük a folyadékokat és hozzáadjuk a 4 db hidegvízből kivett, kinyomkodott zselatinlapot így kezdjük el melegíteni.
Ha elolvadt benne a zselatin hagyjuk hűlni.
Ha sütőpapírral csináltuk akkor összeállítás előtt természetesen le kell húzni a piskótáról és úgy visszarakni a formába.
Ezután mehet rá a túrós réteg, végül a fantás (nem baj ha nem hűlt ki teljesen) és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
Nem vagyok edző vagy szakember, csak egy átlagos lány aki imád sütni, főzni és edzeni. Az évek során megszállottja lettem az egészséges életmódnak és a reform ételeknek. Nagyon fontosnak tartom, hogy az élet minden területén kihozzam magamból a maximumot, legyen az munka vagy éppen a saját testem/egészségem. Ha pedig a receptjeimmel, gondolataimmal motiválni tudok más nőket is, az külön öröm számomra.