-+=
Olvasási idő: 2 perc

Lasagne… mindenki ismeri Ő-olaszságát. Szénhidrátban dúskáló tésztalapok között a darált hús és a sok sajt dobja fel az ízélményeket. Na meg a zsírbevitelünket. Igen, igen… a diétázó kis lelkek fájó szívvel könyvelhetik el… amíg a kalóriák meg vannak számlálva, addig bizony a lasagne sem fog napirendre – vagyis az asztalra kerülni!

DE csak EDDIG! Mert hogy! A következő receptben az olasz kedvenc zsír és totál szénhidrát csökkentett formában fog a szádba ugrani! Itt a LEGdiétásabb lasagne!

> Peak-praktikák! Na jó, de mitől diétás?…Hááát… Pár LAZA-trükkel! 🙂

1. Egyrészt sovány darált húsból (7% zsír) készült. Aki nem csak-a-csirkemell mámorában él, az bátran kipróbálhatja, néha nem árt a változatosság! Előre csomagolat érdemes venni, ahol rajta van a zsírtartalom – vagy házilag ledarálni!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

2. A tészta rétegeket itt nem egy sima lisztes tészta adja, hanem vékony cukkini szeletek. Finoman roppan, nem viszi el az ízt, mert a cukkini eleve halovány, szinte semleges ízű (nem hiába van már cukkini goffri, pizza, brownie, muffin, zabkása receptem is belőle).

(Sőt, én a cukkini-spagettinek is nagy rajongója vagyok… nem egy a-la-dante érzés, de nagyon finom a kellő fűszerezéssel! -szerk.)

3. Zsírszegény sajttal és pici kókuszolajjal szinte (diétázó) emberi számba vehető lesz a zsírtartalma. De a Peak MCT olajjal még inkább diéta és anyagcsere barátabb a recept!

Csináld meg bátran – hiszen az egész íz világot a húsos ragu adja úgyis, azt meg kedvedre fűszerezheted!

Legalább 6 kiadós adag lesz belőle. Ez alapján vannak a tápértékek is kiszámolva.

Tápanyagadatok
AZANNYA, EZ EGY DIÉTÁS LAZANNYA 🙂 (lasagne)
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 293 Ebből zsírsavak (kcal) 135
% DV (napi érték)*
Összes zsír 15,9g 23%
Szénhidrát 8,4g 3%
Fehérje 28,6g 56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm cukkini
  • 500 gramm sovány darált hús
  • 200 gramm paradicsom
  • 300 ml passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, oreganó, bazsalikom
  • 200 gramm zsírszegény reszelt sajt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm cukkini
  • 500 gramm sovány darált hús
  • 200 gramm paradicsom
  • 300 ml passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, oreganó, bazsalikom
  • 200 gramm zsírszegény reszelt sajt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
  1. A cukkinit megmossuk, töröljük és nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  2. A kókuszolajat egy serpenyőben forrósítjuk és a felkockázott hagymát és fokhagymát megfonnyasszuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a darált húst és addig pirítjuk amíg az összes hús barna nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, majd a passzírozottat is.
  4. Sózzuk, borsozzuk - majd hozzáadjuk a szárított oregánot és a szárított bazsalikomot is.
  5. Fedő alatt, néhány percenként megkeverve, 20 percig főzzük.
  6. Egy mély tepsi - vagy egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma - alját kibéleljük cukkini szeletekkel. Erre rátesszük a húsos cucc 1/3-ad részét és megszórjuk reszelt sajttal. És így rétegezzük sorban. Tetejére sajt kerül. Ha kapcsos tortaformát használsz tegyél alá valamit, vagy tekerd körbe alufóliával az alját - amolyan fészek szerűen - mert a cukkini levet ereszt!
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük,. Akkor jó, ha a sajt is szépen rápirult. Várjuk meg, amíg kihűl - mert akkor nagyon szépen szeletelhető!

Ha már Itália! Fehérje pizza recept ITT!

diétás lasagne

diétás lasagne cukkinival

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.