A Mézes krémes, szerintem a karácsony fő desszertje és szerintem nincs is olyan család, ahol ne kerülne fel az ünnepi asztalra. Nálunk annyira kedvelt, hogy anyukámnak egyszerre több tepsivel is kell lesütnie, minden évben. 🙂
Így hát ünnepek közeledtével, jött az ihlet és mert, annyira szeretem, picit megreformáltam, hogy bűntudatmentesen tudjam enni az ünnepek alatt is.
Mindössze 4 hozzávalóból készül el! Gondoltad volna?
Na de lássuk, mitől is lesz diétásabb ez a változat:
Ha már mézes piskóta az alap, ezt a Peak bögre sütiporral váltottam ki:
- csak víz kell hozzá,
- 3 perc a mikróban,
- magas fehérjetartalom,
- puha, szaftos, illatos
- kihülés után, szeletelhető!
Ezt a sütiport, pluszban még bárhogyan tudod ízesíteni! Ezért is nagyon jó és praktikus, ezek mellett meg diétabarát is! Nagyon szeretem!
A Mézes krémes krémje, pedig nem másból, mint a Peak tejbegríz porból készítettem el. Nem kell főzni, nem szükséges hozzá gríz és zsiradék sem!
- meleg vízzel krémesre keverheted
- magas fehérje és rosttartalma van,
- gluténmentes!
- eszméletlen finom!
Tipikus keverem, kavarom sütike, gyors, diéta barátabb verzióban! Íze pedig, tényleg hasonlít az eredeti Mézes krémesre!
Mutatom a receptet is!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 160 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül
- 160 ml víz
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
- 60 gramm Peak Milky Grits tejbegríz - 54% fehérjével!
- 200 ml meleg növényi tej
- ízlés szerint cukormentes baracklekvár én házit használtam 🙂
- 20 gramm cukormentes étcsoki
- ízlés szerint Peak Whey Dream Cream cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém
Hozzávalók
A piskótához:
Krémhez:
Tetejére:
|
- Keverd el a piskóta hozzávalóit és öntsd egy négyszögletű műanyag, mikrózható edénybe. Rakd be a mikróba 3 percre, majd hagyd kihűlni a tésztát.
- Készítsd el a krémet: Keverd el a tejbegríz port a meleg tejjel. Én plusz sárgabarackos fehérjeport is raktam bele, de ez elhagyható. Sűrű, kenhető krémet kell, hogy kapj, hogy tudd szépen elkenni a tésztán.
- A kihűlt piskótát vágd fel 3 lapra, óvatosan!
- Mehet is a rétegezés: Első lapra kenj a grízből, majd rakd rá a második lapot. Erre is kenj a grízből, majd kend meg lekvárral is. Mehet az utolsó lap is rá.
- Tetejére csorgass egy kis kókuszolajjal megmelegített cukormentes étcsokit és Peak mogyorókrémet! Hagyd állni a hűtőben picit!