-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ahogyan a kedvenc szerkesztőnk mondotta volt, ( 😛 ) túróból nem lehet rossz sütit sütni! (Óóó, az én voltam – szerk. :))) Nos, hasonlóan látom jómagam is, hiszen a legnagyobb túró-fannak vallom magam, de legalábbis biztosan benne vagyok a TOP 3-ban!

A mai süti csak és kizárólag “clean”, vagyis egészségtudatos alapanyagokat tartalmaz, nem igényel nagy konyhai jártasságot, és az elkészítési időt javarészt a gáztűzhely sütő része vállalja magára!

Fehérje bomba, némi minőségi szénhidrát és zsírforrásokkal! Fogadjátok szeretettel és éhes pocakkal!

Merthogy:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

liszt helyett > zabpehelyliszt
zsíros túró helyett > zsírszegény túró
cukor helyett > eritrit (nulla kalóriás édesítő)
vaníliás cukor és plusz liszt helyett > vaníliás protein por
margarin helyett > kókuszzsír

Látjátok! ENNYIRE egyszerű a tiszta táplálkozás! 🙂

Tápanyagadatok
Reszelt túrós
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 212 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g 17%
Szénhidrát 15,8g 5%
Fehérje 10,8g 20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A kakaós tészta hozzávalói
  • 500 gramm zabpehelyliszt
  • 200 gramm kókuszzsír
  • 4 db tojás
  • 15 gramm szódabikarbóna
  • 5 evőkanál natúr kakaópor
  • 5 evőkanál eritrit
Ízes túrókrém hozzávalói
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A kakaós tészta hozzávalói
  • 500 gramm zabpehelyliszt
  • 200 gramm kókuszzsír
  • 4 db tojás
  • 15 gramm szódabikarbóna
  • 5 evőkanál natúr kakaópor
  • 5 evőkanál eritrit
Ízes túrókrém hozzávalói
Elkészítés
  1. A tészta alapanyagaiból a száraz hozzávalókat a szárazzal, a nedveset a nedvessel összedolgozzuk, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a tésztát. Szükség szerint némi liszttel, vagy kókuszzsírral korrigálhatunk a megfelelő állag elérése érdekében.
  2. A kész tésztát megfelezzük, majd néhány órára a hűtőbe, vagy kb. fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy megszilárduljon, reszelhetővé váljon a két gombóc.
  3. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik gömb tésztát egy nagy lyukú reszelőn a tepsi aljába reszeljük.
  4. A túrókrém hozzávalóit villával összedolgozzuk, szinte habosra keverjük.
  5. A krémet a lereszelt tésztára egyenletesen rákenjük.
  6. A másik gömb tésztát ráreszeljük a túrókrémre, s ezzel „fedjük le” a tepsi tetejét.
  7. Előmelegített sütőben, 150 fokon 45 percig sütöttem. A sütési időt a gáztűzhely is befolyásolhatja, így időnként figyeljük, s ha már illatozik, ne várjunk soká, késznek nyilváníthatjuk! 🙂
  8. Ha tudunk, várjunk addig, amíg kihűl, hogy a túró valamelyest megszilárduljon, hiszen szépen, kockákra vágva még a látvány is társul a páratlan ízek mellé!

Egy másik Peak-party falat ITT!

reszelt túrós

diétás reszelt túrós

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.