Ahogyan a kedvenc szerkesztőnk mondotta volt, ( 😛 ) túróból nem lehet rossz sütit sütni! (Óóó, az én voltam – szerk. :))) Nos, hasonlóan látom jómagam is, hiszen a legnagyobb túró-fannak vallom magam, de legalábbis biztosan benne vagyok a TOP 3-ban!
A mai süti csak és kizárólag „clean”, vagyis egészségtudatos alapanyagokat tartalmaz, nem igényel nagy konyhai jártasságot, és az elkészítési időt javarészt a gáztűzhely sütő része vállalja magára!
Fehérje bomba, némi minőségi szénhidrát és zsírforrásokkal! Fogadjátok szeretettel és éhes pocakkal!
Merthogy:
liszt helyett > zabpehelyliszt
zsíros túró helyett > zsírszegény túró
cukor helyett > eritrit (nulla kalóriás édesítő)
vaníliás cukor és plusz liszt helyett > vaníliás protein por
margarin helyett > kókuszzsír
Látjátok! ENNYIRE egyszerű a tiszta táplálkozás! 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 500 gramm zabpehelyliszt
- 200 gramm kókuszzsír
- 4 db tojás
- 15 gramm szódabikarbóna
- 5 evőkanál natúr kakaópor
- 5 evőkanál eritrit
- 1 kg zsírszegény túró rögös
- 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 evőkanál eritrit
Hozzávalók
A kakaós tészta hozzávalói
Ízes túrókrém hozzávalói
|
- A tészta alapanyagaiból a száraz hozzávalókat a szárazzal, a nedveset a nedvessel összedolgozzuk, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a tésztát. Szükség szerint némi liszttel, vagy kókuszzsírral korrigálhatunk a megfelelő állag elérése érdekében.
- A kész tésztát megfelezzük, majd néhány órára a hűtőbe, vagy kb. fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy megszilárduljon, reszelhetővé váljon a két gombóc.
- Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik gömb tésztát egy nagy lyukú reszelőn a tepsi aljába reszeljük.
- A túrókrém hozzávalóit villával összedolgozzuk, szinte habosra keverjük.
- A krémet a lereszelt tésztára egyenletesen rákenjük.
- A másik gömb tésztát ráreszeljük a túrókrémre, s ezzel „fedjük le” a tepsi tetejét.
- Előmelegített sütőben, 150 fokon 45 percig sütöttem. A sütési időt a gáztűzhely is befolyásolhatja, így időnként figyeljük, s ha már illatozik, ne várjunk soká, késznek nyilváníthatjuk! 🙂
- Ha tudunk, várjunk addig, amíg kihűl, hogy a túró valamelyest megszilárduljon, hiszen szépen, kockákra vágva még a látvány is társul a páratlan ízek mellé!