-+=
Olvasási idő: 3 perc

Varázslatos recept, a két nagyágyút egyesíti: a képviselő fánk tésztáját és a krémes krémjét…. hát igen… nem túl alakbarát kombó, nem igaz? Hát megtettem, amit tudtam:

  • a tészta tönkölylisztből készült: jobb tápértékű, illetve a teljes kiőrlésű változattal keverve rostosabb, lassabb felszívódású
  • cukormentes teljesen
  • a vajas krém helyett egy fehérjebomba tojásos-pudingos krém került bele, amit Skyr joghurttal lazítottam!
  • A Cocodream kókuszkrém is mindenmentes – igazi pikantériát ad neki! Kókuszrajongók ki ne hagyják!

A recept alapja amúgy a CUKRÁSZSULIS tanulmányokból van, szóval bombabiztos!

A süti hepehupás lesz – ez tök jó: ezért a neve a „Kárpátka” (Lengyel krémes) mert a domborzata és az eritrit szórása a havas Kárpátokra emlékeztet!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

UPDATE! Ha Neked is van cukrász ambíciód: elérhető az első Peak általam (CUKRÁSZKÉNT!) tartott receptes workshop is, amivel a KONYHA KIRÁLYNŐJE leszel – Nézd meg a Peak GasztroWORKSHOPOM, amiben csak ilyen full extrás alakbarát finomságok vannak. DIÉTÁZZ MÁSKÉPP, desszertekkel! ?


Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Égetett tészta - mindig 1:1:1 arányban (2 lap)
A krém
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Égetett tészta - mindig 1:1:1 arányban (2 lap)
A krém
Elkészítés
  1. Resztelés: A vizet, a vajat, a sót és a vaníliát egy nyeles lábasban melegíteni kezdem (nem kell keverni), majd amikor már elolvadt benne a zsiradék, és RENDESEN FORR, akkor állandó keverés mellett hozzáadom a lisztet. Fontos, hogy csomómentes és sima legyen.
  2. A tésztát folyamatos mozgásban tartva addig kavarom, amíg az edény falától pedig el nem válik, szép homogén, fényes lesz - és nem lesznek benne liszt szemcsék.
  3. A tésztát egy nagyobb tálba borítom – és egy kézi habverővel keverni kezdem, majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindig megvárva, amíg a tészta az adott tojást fel nem veszi. Mind a négy tojást egyenként így adjuk hozzá.
  4. Ebből a masszából 2 egyforma téglalapot kikenünk egy sütőpapíros tepsibe - akár nyomózsákkal vagy spatulával. A tészta nőni fog!
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük - gőzős légtérbe (a tepsi aljára tegyél 1 deci vizet pl.) és 27 percig süssük - úgy hogy ne nyissuk ki az ajtót. Utána 27 perc leteltével engedjük ki a gőzt és még 3 percet szárítsd.
  6. A krémhez a tejből és a pudingból és a tojássárgából sűrű pudingot készítek.
  7. A tojásfehérjét felverjük, és összeforgatjuk a forró krémmel. A zselatinlapokat a leírás szerint feloldva ebbe keverem el.
  8. Végül Skyr joghurttal / tejföllel lazítom. Itt megy bele a Cocodream is.
  9. Rétegzés: az egyik lapra rákenem a krémet, megszórom gyümivel, majd mehet rá a másik lap, végül a gyümölcs és eritrit szórás.
  10. Tegyük a hűtőbe dermedni legalább 3-4 órára!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.