-+=
Olvasási idő: < 1 perc

És igen, itt van végre a bodzabogyó szezon! Népgyógyászatban a bodzafa levele, kérge, virága, bogyója és a bodzahajtása is nagy kincsnek számít. Ezek közül a virágra már mutattam korábban egy jó kis lekvár receptet, most jöhet a bogyója is!

A bogyó hatóanyagainak köszönhetően a köhögéscsillapító szirupok egyik alkotóeleme, de használják még izzasztónak, nagy mennyiségben hashajtónak, illetve ödéma és reuma ellen is. Fontos megjegyezni, hogy a Sambucus nigra, azaz a fekete bodza az ehető fajta, nyersen rokonait (gyalogbodzát, fürtös bodzát) ne együk!

Hozzávalók (12 db):

  • 50 g chia mag
  • 200 g bodzabogyó
  • 50 g zabkorpa
  • 150 g liszt – bármilyen, amit használni szoktál
  • 25 csepp Tasty Drops (áfonyás ízű)
  • 80 g édesítőszer
  • 120 g kókuszzsír
  • 200 g kókusztej
  • 2 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor

Elkészítése:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A kókuszzsírt olvasszuk fel, majd a bogyó kivételével tegyünk mindent egy tálba, és keverjük csomómentesre.

Ha már csomómentes a tészta, mehet bele a bogyó is, keverjük bele óvatosan, hogy ne pürésítsük az érett szemeket.

Porciózzuk ki a muffinformákba, és előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban, 180 °C-on süssük készre 20 perc alatt.

Tápérték:
100 g muffin 265.2 kcal-t, 4.8 g fehérjét, 26.4 g szénhidrátot és 16.5 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat!


muffin

bodzás muffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!