A tejbegríz tipikusan az az étel, ami a hagyományos recept szerint sajnos nem túl egészséges és eléggé hizlal is. Ezért a tehéntej és a búzadara magas és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma a felelős, na meg persze a tengernyi cukor, amit belekeverünk, illetve rászórunk….
Mivel ez így egyáltalán nem alakbarát, ezeket a hozzávalókat mindenképp egészségesebbre kell cserélnünk, de úgy, hogy a retro tejbegríz feeling ne változzon!
Lássuk, mit tehetünk az ügy érdekében!
– a búzadarát cseréljük magas rosttartalmú, ez által lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó zabkorpára (így laktatóbb és vércukorszint kímélő is lesz a diétás tejbegrízünk),
– a tehéntej helyett lehetőség szerint használjunk cukormentes kókusztejet vagy mandulatejet (a rizstej, zabtej is gyors ch sajnos),
a cukor helyett használjunk édesítőt (lehetőleg olyat, aminek nincs felszívódó szénhidráttartalma), illetve ha fehérje port teszel bele, annak a tej-tartalma miatt akár VÍZZEL készítve is finom.
– végül pedig a sima kakaós vagy fahéjas szórás mellett ízesítsük a zabos tejbegrízünket csokis vagy fahéjas fehérjeporral, így a fehérjebevitel is pipa lesz!
(Én a PEAK új, kürtöskalács ízű fehérjeporát használtam, ami nemcsak egy egyszerű fehérje, hanem plusz zsírégetőt, kollagént és hialuronsavat is tartalmaz, így amellett, hogy támogatja a fogyást, a bőrömet is szépíti.) Meg ennyi jót hallottam róla!
Így a finom, de egészségtelen hagyományos tejbegrízből egy igazi szuper diétás, alakbarát és szépítő, teljes értékű reggeli válik!
> Peak tipp! Akár CUKORMENTES Peak Krémekkel is ízesítheted – egy kókuszkrémes tejbezab vagy esetleg egy diókrémes nasi… szerintem biztos levesz a lábadról – és garantáltan nem fogsz ráunni erre a diétás változatra!
Mennyiség |
adag
|
- 3 dl cukormentes kókusztej
- 5 dkg zabkorpa
- 1 dkg negyedannyi édesítő
- 1 adagolókanál Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g kürtőskalács
- őrölt fahéj a tetejére
- ízlés szerint Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
Hozzávalók
|
- A kókusztejet egy lábasban felforraljuk (fedő nélkül).
- A forró kókusztejbe folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a zabkorpát, majd ízlés szerinti sűrűségűre főzzük (van aki hígabban, van, aki sűrűbben szereti).
- Ha besűrűsödött a tejbegríz, belekeverjük az édesítőt és a fahéjas fehérjeport.
- Tányérba adagoljuk, majd a tetejét megszórjuk fahéjjal és így fogyasztjuk. Ha gondolod tegyél bele kókusz vagy diókrémet is!
- Nemcsak frissen, hanem másnap, melegítve is finom, így jól dobozolható!