-+=
Olvasási idő: 2 perc

A tejbegríz tipikusan az az étel, ami a hagyományos recept szerint sajnos nem túl egészséges és eléggé hizlal is. Ezért a tehéntej és a búzadara magas és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma a felelős, na meg persze a tengernyi cukor, amit belekeverünk, illetve rászórunk….

Mivel ez így egyáltalán nem alakbarát, ezeket a hozzávalókat mindenképp egészségesebbre kell cserélnünk, de úgy, hogy a retro tejbegríz feeling ne változzon!

Lássuk, mit tehetünk az ügy érdekében!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

– a búzadarát cseréljük magas rosttartalmú, ez által lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó zabkorpára (így laktatóbb és vércukorszint kímélő is lesz a diétás tejbegrízünk),
– a tehéntej helyett lehetőség szerint használjunk cukormentes kókusztejet vagy mandulatejet (a rizstej, zabtej is gyors ch sajnos),
a cukor helyett használjunk édesítőt (lehetőleg olyat, aminek nincs felszívódó szénhidráttartalma), illetve ha fehérje port teszel bele, annak a tej-tartalma miatt akár VÍZZEL készítve is finom.
– végül pedig a sima kakaós vagy fahéjas szórás mellett ízesítsük a zabos tejbegrízünket csokis vagy fahéjas fehérjeporral, így a fehérjebevitel is pipa lesz!

(Én a PEAK új, kürtöskalács ízű fehérjeporát használtam, ami nemcsak egy egyszerű fehérje, hanem plusz zsírégetőt, kollagént és hialuronsavat is tartalmaz, így amellett, hogy támogatja a fogyást, a bőrömet is szépíti.) Meg ennyi jót hallottam róla!

Így a finom, de egészségtelen hagyományos tejbegrízből egy igazi szuper diétás, alakbarát és szépítő, teljes értékű reggeli válik!

> Peak tipp! Akár CUKORMENTES Peak Krémekkel is ízesítheted – egy kókuszkrémes tejbezab vagy esetleg egy diókrémes nasi… szerintem biztos levesz a lábadról – és garantáltan nem fogsz ráunni erre a diétás változatra!


Mennyiség
adag
Hozzávalók
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A kókusztejet egy lábasban felforraljuk (fedő nélkül).
  2. A forró kókusztejbe folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a zabkorpát, majd ízlés szerinti sűrűségűre főzzük (van aki hígabban, van, aki sűrűbben szereti).
  3. Ha besűrűsödött a tejbegríz, belekeverjük az édesítőt és a fahéjas fehérjeport.
  4. Tányérba adagoljuk, majd a tetejét megszórjuk fahéjjal és így fogyasztjuk. Ha gondolod tegyél bele kókusz vagy diókrémet is!
  5. Nemcsak frissen, hanem másnap, melegítve is finom, így jól dobozolható!

tejbegríz

diétás tejbegríz

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.