Ismét egy gyors KENYÉRHELYETTESÍTŐ ZAB-SZENDVICSET készítettem – ez még diétásabb, hiszen alig van benne szénhidrát!! (Igen, ilyen tuti receptek vannak a Szakácskönyvemben is – amit online AZONNAL elérhetsz! – VILLÁMGYORS és csak pár összetevős receptek – magas fehérje és rosttartalmú – szóval ÉHEZNI SEM FOGSZ!)
Sokszor botlunk bele abba a problémába, hogy a munka, suli vagy egyéb rohanós életmódunk miatt komoly akadályt jelent a minőségi kaja. Legtöbbször a szendvics az opció, ami általában közel sem egészséges. Nehéz ügy, ha diétázol, ugye? ERRE A PROBLÉMÁDRA hoztunk Neked még egy megoldást!
Ez a diétás zab-szenya:
1. Villámgyorsan elkészíthető. Vetekszik a mezei szendvics elkészítési idejével.
2. Magas fehérjetartalmú, és rostdús – NEM LESZEL ÉHES! – mégis ebben ALIG VAN SZÉNHIDRÁT!
3. Praktikus! Könnyen szállítható, nem borul, nem folyik, nem fut, nem szalad. Egyben állva várja, hogy megedd – akár evőeszközök híján!
4. Variálható attól függően mit teszel bele.
5. Elkészítve lefagyasztható, így bármikor csak ki kell olvasztanod, ha nincs eleség a láthatáron 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 10 gramm zab
- 3 db tojásfehérje
- 30 ml víz
- 10 gramm útifűmaghéj
- PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
|
- Keverj össze mindent - egy késes aprítóban, ha nagyszemű zabot használsz.
- Fúj ki egy palacsintasütőt olajsprayvel és melegítsd fel.
- Öntsd bele a masszát, mint egy palacsintát kend el körbe.
- Ha elkezd szilárdulni, az egyik oldalát pakold meg sajttal, sonkával... amit szeretnél.
- Hajtsd rá a másik oldalát, és süsd meg mindkét oldalát így is.