-+=
Olvasási idő: 2 perc

Épp feketeerdő szeletet sütöttem, miközben kitaláltam ezt a receptet. Az alap ugyan az lett, így én feketeerdő torta ízű Keep Calm Caseinnel készítettem, de biztos vagyok benne, hogy bármelyik ízzel szuper lesz.
A krém is picit hasonlít, csak itt a pudingba nem meggyet kevertem, hanem gesztenyekrémet 🙂

A Peak cukormentes gesztenyekrém segítségével nagyon könnyedén tökéletesen sima, csomómentes pudingos krémet tudunk készíteni – ami ráadásul:

  • cukormentes
  • gluténmentes
  • tejmentes
  • vegán
  • ………és annyira finom 🙂

Hozzávalókat kb. 20×30 cm-es tepsihez mérten vedd!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tápanyagadatok
PUDINGOS GESZTENYEKRÉMES SÜTI
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 141 Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g 9%
Szénhidrát 15g 5%
Fehérje 7g 14%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alaphoz
A pudingos részhez
A tetejére
  • 200 gramm növényi vagy light tejszín
  • ízlés szerint étcsoki forgács
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alaphoz
A pudingos részhez
A tetejére
  • 200 gramm növényi vagy light tejszín
  • ízlés szerint étcsoki forgács
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra.
  2. A süti alapjához keverd össze a száraz összetevőket (zabpehelyliszt, fehérjepor, kakaó, sütőpor), majd add hozzá a tojásokat és a tejet is. Jó alaposan keverj össze mindent.
  3. Egy tepsit kenj ki kókuszolajjal, vagy fújj be EZ-Coat olajspray-vel, majd kend el az alján a tésztát.
  4. Tedd a sütőbe 10-12 percre. Az a jó, ha belül kicsit puha marad, ha túl sokáig sütöd, száraz lesz.
  5. Amíg készül az alap, főzd meg a krémet. Keverd ki a pudingport egy kevés tejjel, majd öntsd fel az összessel és főzd meg.
  6. Ha besűrűsödött a vaníliapuding, vedd le a tűzről és keverd bele a gesztenyekrémet, amíg még forró. Így szépen beleolvad és sima krémet kapsz, ami közben még sűrűbbé fog válni. Ha nem elég édes, keverj hozzá egy kis édesítőt is.
  7. Kend a sütialapra a gesztenyekrémet, majd hagy hűlni.
  8. Én egy készen kapható, light tejszínhabot használtam, amit egyszerűen a süti tetejére fújtam, majd elkentem rajta egyenletesen. A tejszínhabot csak fogyasztás előtt tedd a tetejére, különben összeesik.
  9. A tetejére dísznek forgácsolj egy kis étcsokit, vagy szórd meg étcsoki darával.

Almás palacsinta pite ITT!

gesztenyekrémes süti

pudingos gesztenyekrémes süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.