Épp feketeerdő szeletet sütöttem, miközben kitaláltam ezt a receptet. Az alap ugyan az lett, így én feketeerdő torta ízű Keep Calm Caseinnel készítettem, de biztos vagyok benne, hogy bármelyik ízzel szuper lesz.
A krém is picit hasonlít, csak itt a pudingba nem meggyet kevertem, hanem gesztenyekrémet 🙂
A Peak cukormentes gesztenyekrém segítségével nagyon könnyedén tökéletesen sima, csomómentes pudingos krémet tudunk készíteni – ami ráadásul:
- cukormentes
- gluténmentes
- tejmentes
- vegán
- ………és annyira finom 🙂
Hozzávalókat kb. 20×30 cm-es tepsihez mérten vedd!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 100 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor feketeerdő torta ízben
- 20 gramm zsírszegény kakaópor
- 3 db tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej
- fél csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl cukormentes mandulatej
- 200 gramm Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- ízlés szerint édesítő
- 200 gramm növényi vagy light tejszín
- ízlés szerint étcsoki forgács
Hozzávalók
Az alaphoz
A pudingos részhez
A tetejére
|
- Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra.
- A süti alapjához keverd össze a száraz összetevőket (zabpehelyliszt, fehérjepor, kakaó, sütőpor), majd add hozzá a tojásokat és a tejet is. Jó alaposan keverj össze mindent.
- Egy tepsit kenj ki kókuszolajjal, vagy fújj be EZ-Coat olajspray-vel, majd kend el az alján a tésztát.
- Tedd a sütőbe 10-12 percre. Az a jó, ha belül kicsit puha marad, ha túl sokáig sütöd, száraz lesz.
- Amíg készül az alap, főzd meg a krémet. Keverd ki a pudingport egy kevés tejjel, majd öntsd fel az összessel és főzd meg.
- Ha besűrűsödött a vaníliapuding, vedd le a tűzről és keverd bele a gesztenyekrémet, amíg még forró. Így szépen beleolvad és sima krémet kapsz, ami közben még sűrűbbé fog válni. Ha nem elég édes, keverj hozzá egy kis édesítőt is.
- Kend a sütialapra a gesztenyekrémet, majd hagy hűlni.
- Én egy készen kapható, light tejszínhabot használtam, amit egyszerűen a süti tetejére fújtam, majd elkentem rajta egyenletesen. A tejszínhabot csak fogyasztás előtt tedd a tetejére, különben összeesik.
- A tetejére dísznek forgácsolj egy kis étcsokit, vagy szórd meg étcsoki darával.