-+=
Olvasási idő: < 1 percNem kell feltétlenül a boltba rohannunk ha ránk jön egy finom, puha, krémes péksütemény utáni vágy. Könnyedén készíthetünk otthon, egy sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb verziót is. Ez a recept például :
- Gluténmentes
- Tejtermék mentes
- Tojás mentes
- Vegán
Így ételérzékenyek szinte kivétel nélkül fogyaszthatják, és természetesen bárki más is a diétája függvényében!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Péksütemény variációk gesztenyekrémmel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 293
Ebből zsírsavak (kcal) 135
% DV (napi érték)*
Összes zsír 15g
23%
Szénhidrát 30g
10%
Fehérje 3g
6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A tészta
- 135 gramm Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 20 gramm frissen facsart citromlé
- 1,5 dl víz
- 10 gramm reszelt citromhéj
- édesítő
A krém
- 100 gramm Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- 100 gramm 100% gesztenyemassza
- 1 dl cocomas kókuszkrém
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és hagyjuk pihenni körülbelül 10 percig.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A gesztenye krémet pár másodpercre mikróba tesszük, hogy könnyen kenhető legyen. A natúr gesztenyepürével - ha nem szobahőmérsékletű- ugyanígy járunk el.
- Ha mindez megtörtént csak összekeverjük a három alapanyagot és egynemű masszává kevergetjük.
- A tésztát lisztezett felületen szép vékonyra nyújtjuk és annak megfelelően mit készítünk felvágjuk és rákanalazzuk a tölteléket. Készíthetünk tetszőleges formájú/ méretű kifliket, csigákat, párnákat is.
- Ha elkészültek a kis péksüteményeink, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük őket.